Vliegtuig vertraagd? 5 leuke dingen om te doen met kids

Vliegen met kinderen kan, maar hoeft helemaal geen onaangename of stressvolle aangelegenheid te zijn. Zelfs wanneer er wat langer gewacht moet worden zijn er genoeg leuke manieren om je kinderen geëntertaind te houden. Dus is je vlucht vertraagd of heb je je overstap gemist, en moet je een paar uurtjes doorbrengen op het vliegveld? Wees creatief en bedenk wat leuks. Deze 5 tips helpen je al een eind op weg!

1. 30 Seconds

Grote kans dat je het gezelschapsspel 30 seconds al wel kent. Het mooiste van dit spelletje is het feit dat je het speelbord helemaal niet perse nodig hebt! Je kan dit spelletje namelijk net zo goed zonder bord spelen. Daardoor is het ideaal om die vervelende uurtjes wachten op het vliegveld mee in te vullen. Laat een van de spelers een woord in z’n hoofd nemen. Vervolgens moet hij of zij aan de andere spelers zo snel mogelijk proberen uit te leggen aan welk woord hij denkt. De crux: het woord waar hij aan denkt mag niet genoemd worden. Wie als eerste raadt, krijgt een punt! Verbind aan de opdracht een tijdslimiet (bijvoorbeeld van 30 seconden), om het extra spannend te maken.

2. Doe een dutje

Reizen kan ontzettend vermoeiend zijn, zeker voor jonge kinderen. Heb je een paar uurtjes vertraging, maak dan gebruik van deze tijd om de kids even een dutje te laten doen. Zoek een rustig hoekje op en lees ze een verhaaltje voor zodat ze even hun ogen kunnen sluiten. Op sommige vliegvelden zijn er ligstoelen, waar je heerlijk in kunt liggen. Andere vliegvelden bieden buggys aan voor het vervoer van kleine kinderen. Zo’n buggy is voor hen echter ook een prima slaapplek! Lukt het slapen niet? Dan is het in ieder geval al goed dat je even een rustig plekje hebt opgezocht. Kinderen krijgen op een vliegveld zoveel indrukken binnen, dat even rust belangrijk is.

3. Op jacht naar souvenirs

Noem een aantal familieleden en laat de kinderen op jacht gaan naar het beste souvenir voor die persoon. Geef ze een budget van een paar euro, en ga als de kinderen erg jong zijn met ze mee op pad. Degene die het beste souvenir vindt, mag het souvenir kopen, en uiteindelijk aan de persoon in kwestie geven. Let er dan overigens wel op dat je niet te veel kilo’s aan souvenirs inslaat. Voor je het weet overschrijd je het maximale gewicht aan bagage en moet je bijbetalen. Dan wordt zo’n souvenir toch al snel iets minder leuk…

4. Pim Pam Pet

Nog zo’n geweldig leuk spelletje waar je het speelmateriaal eigenlijk helemaal niet voor nodig hebt. Kies een onderwerp, bijvoorbeeld de naam van een krant, iets blauws, wat je vind in de dierentuin of een automerk. Kies vervolgens een letter waarmee het onderwerp moet beginnen. Laat de kinderen dan bedenken wat het antwoord kan zijn. Noem bij het automerk bijvoorbeeld de M. De eerste die Mercedes roept krijgt een punt!

5. Lekker wandelen

Nu je alle tijd hebt om het vliegveld te ontdekken, kun je net zo goed even lekker aan het wandelen gaan. Even de benen strekken is niet alleen goed voor het lijf, maar ook nog eens voor het humeur! Breng wat spanning in de wandeling door iedere keer nieuwe, spannende plekken te ontdekken of laat de kinderen op zoek gaan naar speciale plaatsen. Vliegtuigen kijken blijft natuurlijk altijd geweldig. Maar ook zoeken naar de beste plek voor mama’s kopje koffie, of de beste plek voor een lekker broodje gezond zijn voorbeelden om het wandelen wat spannender te maken. Vliegvelden zijn groot, dus er vallen heel wat meters te maken!

Reageer op artikel:
Vliegtuig vertraagd? 5 leuke dingen om te doen met kids
Sluiten