Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Een wolk van een vader – Flip van Doorn

Zwanger langs de zijlijn. ‘Binnen twee minuten ging het gesprek over baby’s. Tussen de bierviltjes lag zelfs al een echo op tafel. Een streperig plaatje in zwart-wit, waarin met een beetje fantasie en goede wil de contouren van een foetus te herkennen waren. 

Ik staarde ernaar als naar een foto van een pas ontdekte maan van Jupiter. Behoorlijk ver van mijn bed.’ Niet veel later is Flip van Doorn echter zelf zwanger langs de zijlijn en zet hij zijn eerste wankele stapjes in de richting van het vaderschap. 

Een wolk van een vader is een ooggetuigenverslag met een knipoog. Op humoristische en beschouwende wijze beschrijft auteur Flip van Doorn zijn ervaringen met zwangerschapsboeken, voedingsbh’s, slapeloze nachten en ander zachtmoedig leed. Het is een bijzonder herkenbaar boek geworden voor aanstaande en jonge vaders van alle leeftijden!

Na de middelbare school te hebben doorlopen, raakte Flip van Doorn (Zeist, 1967) besmet met het reisvirus. Onderweg in Europa, Latijns Amerika en andere delen van de wereld, bekwaamde hij zich in het schrijven van artikelen en reportages. Een studie heeft hij altijd weten te ontlopen. Met de aankondiging van zijn vaderschap vond hij een geschikt thema voor een eerste boek, als ook de rust die nodig was om het te schrijven. Tegenwoordig verdeelt Flip van Doorn zijn tijd tussen zijn jonge gezin en zijn werk als journalist.

Auteur Flip van Doorn
Omvang 96 blz.
ISBN 90 5897 416 2
Prijs € 8,95

Reageer op artikel:
Een wolk van een vader – Flip van Doorn
Sluiten