Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Oei, ik groei! werkboek – Frans X. Plooij

Meer dan 400.000 exemplaren zijn er inmiddels verkocht van Oei, ik groei!, hét handboek voor ouders. Een werkboek kon dan ook niet uitblijven, want wat is er leuker dan zelf aan de slag gaan met de ontwikkeling van je kleintje? 

In het Oei, ik groei! werkboek stimuleert Frans X. Plooij je om aan de hand van observatieopdrachten de persoonlijkheid van je baby te ontdekken en hem te helpen met zijn ontdekkingreis om de wereld te leren kennen. Het resultaat: een uniek, informatief logboek over je eigen kind, met prachtige illustraties van Jan Jutte.

In Oei, ik groei! leren ouders dat elke hummel hangerige weken heeft. En dat zo’n lastige huilperiode ‘alleen maar’ een voorbode is van weer een sprongetje in zijn mentale ontwikkeling. Ook lees je per periode wat je baby bijleert. Het werkboek gaat een stap verder. Want hoewel alle kinderen ongeveer dezelfde ontwikkeling doormaken, is ook elke baby uniek, met eigen talenten en interesses.

De kracht van het Oei, ik groei! werkboek zit ’m in het feit dat je op vroege leeftijd het ‘ikje’ van je baby leert kennen en zo beter op je baby in kunt spelen.
Dat kun je doen door:

  • je baby in contact te brengen met de drie S’en: speelgoed, spel en situaties
  • de observatieopdrachten in te vullen
  • je moederinstinct te leren vertrouwen

Dat deze aanpak werkt is wetenschappelijke aangetoond tijdens het door Kinderpostzegels gefinancierde project ‘Hordelopen’, dat veel weg heeft van dit werkboek. Ouders en baby’s die deze oudercursus volgden met Oei, ik groei! in de hand, bleken het mentaal, fysiek en sociaal beter te doen dan ouders en baby’s uit een controlegroep.

Auteur Frans X. Plooij
Omvang 144 blz.
ISBN 90 215 8285 6
Prijs 14,95 

Reageer op artikel:
Oei, ik groei! werkboek – Frans X. Plooij
Sluiten