Petra
Petra Zwangerschap 21 Feb 2017

Bijverdienen tijdens zwangerschapsverlof

Als kersverse moeder is het heerlijk om dag in dag uit van je kleintje te genieten. Die vrije tijd, de mooie momenten die je doorbrengt met je pasgeborene en de rust zijn absolute musthaves bij een zwangerschapsverlof. Toch kan het zijn dat het bij jou na
een tijdje gaat kriebelen. Bijverdienen tijdens zwangerschapsverlof klinkt dan toch wel stiekem een klein beetje aanlokkelijk.

Mag je werken tijdens zwangerschapsverlof?

Voel jij je een ontaarde moeder omdat je zin hebt om te werken? Ter balsem voor het hart: bijna iedere mama herkent zich hierin. De momenten dat je kindje wakker is, vliegen voorbij. Alleen als de tijd aanbreekt dat je baby slaapt (wat ongeveer 18 uur van de dag is), dan kan af en toe de verveling aanbreken. Er is goed nieuws! Mama’s kunnen namelijk ook thuis geld verdienen met allerlei soorten thuiswerk baantjes. Zo kan je én geld verdienen én bij jouw kleintje blijven.

Soorten thuiswerkbanen voor moeders

Een thuiswerkbaan is voor mama’s een leuke manier om moederschap en geld verdienen te combineren. Er zijn meer dan 50 thuiswerkbaantjes die je tijdens je zwangerschapsverlof kan oppakken. Denk hierbij aan administratief werk, het geven van bijles, computerwerk, inpak,- of sorteerwerk, telefonisch werk, vertaler of copywriter. Zo kan jij zelf een thuiswerkbaan uitkiezen die bij jou past.

Voordelen van thuiswerken tijdens je zwangerschapsverlof
• Flexibel in te delen dagen en uren
• Geen reiskosten of reistijd
• Je kan lekker bij je kleintje(s) blijven

Nadelen van thuiswerken tijdens je zwangerschapsverlof
• Geen sociale contacten met collega’s
• Geen promotie
• Afleiding door thuisomgeving

Waarom zou je thuiswerken als aanstaande mama?

Thuiswerken is een voorrecht. Je werkdagen en werkuren kan jij helemaal zelf indelen. Moet je langs het consultatiebureau? Of wil je een lekker mama-kind momentje? Dan is dat geen probleem. Als werkende thuisblijfmoeder zit je niet gebonden aan strikte tijden, maar kan je ieder moment van de dag naar eigen zin indelen.

Andere moeders reviewen thuiswerken

Na internet afgezocht te hebben valt er één duidelijke conclusie te trekken: veel andere mama’s werken thuis. Zoals Linda Bosch en Joyce van der Pas. Linda Bosch is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkt vanuit huis. Thuiswerken bevalt haar uitstekend. Waarom? Ze kan zelf haar tijd indelen, haar kinderen zijn bij haar thuis en ze kan doen waar ze zin in heeft. Vrije dagen opvragen hoeft niet meer en een kantoorruimte huren hoeft ook niet. Ze kan heerlijk samenwerken met de mensen die zij leuk vind. Ze doet gewoon wat haar passie is: schrijven.
Joyce van der Pas werkt sinds vier jaar voor zichzelf en dat bevalt haar uitstekend. Naast dat ze enorm geniet van haar 2 koters, haalt ze enorme voldoening uit de afwisseling en vrijheid van thuiswerken voor haar website Mamsatwork.nl. Ze vindt het wel hard werken, maar het feit dat ze zelf haar werkuren bepaald, maakt dit het allemaal dubbel en dwars waard.

Alternatief voor thuiswerken

Thuiswerken is natuurlijk niet de enige manier om je tijd door te komen tijdens je zwangerschapsverlof. Ook kan je eens in de week een papadag organiseren. Bijna iedere dag is een mama dag. Soms is het ook leuk voor jou (en de papa) als de rollen eens omdraaien. Jij een dag werken, hij een dag met jullie kleintje. Even uit huis, in een andere
omgeving, dat kan ook op z’n tijd ook even fijn zijn. De andere dagen zijn weer voor jou en jou kindje! Wat je natuurlijk ook kan doen is een hobby zoeken. Leer piano spelen,
maak mooie boeketten of ga fotograferen. Er zijn meer dan genoeg thuisactiviteiten die jij als mams thuis kan doen. Wat schroomt je nog?

Wat ga jij doen?

Wat je ook gaat doen, maak een keuze waar jouw moederhart ook achter staat. Dat is het allerbelangrijkste. Ga niet op een kantoor werken, wanneer je hart dan breekt van de heimwee naar jouw kindje. Doe datgene waar jij je goed bij voelt. Dan komt het altijd goed.

Reageer op artikel:
Bijverdienen tijdens zwangerschapsverlof
Sluiten