Petra
Petra Lifestyle 24 Mar 2022

4 redenen waarom Gran Canaria een perfecte bestemming is met kleine kinderen

Ben je nog op zoek naar de perfecte vakantiebestemming met het hele gezin? Dan is Gran Canaria een geweldige optie. Dit mooie Canarische eiland biedt genoeg activiteiten voor alle leeftijden. Of je kinderen nu 1, 5, 8 of 12 zijn; ze zullen zich prima vermaken! (Net als de ouders).

Heb je inspiratie nodig bij het bedenken van activiteiten op Gran Canaria met kinderen? Dan ben je hier op het goede adres. Lees snel verder en ontdek waarom dit Spaanse eiland de ideale bestemming is voor een gezinsvakantie.

1. Het wemelt er van de themaparken

Een vakantie naar Gran Canaria met kinderen is niet compleet zonder het bezoek aan een van de vele themaparken die het eiland herbergt. Het Palmitos-park bijvoorbeeld, ligt in een van de mooiste landschappen van het eiland en is de meest unieke dierentuin die je ooit hebt gezien. Bezoek hier de dolfijnenshow, alle exotische vogels en nog veel meer.

Het eiland herbergt daarnaast nog een aantal geweldige dierentuinen, een super cool waterpark en een Wild West Themapark.

2. Er zijn tal van kindvriendelijke stranden

Er zijn tal van kindvriendelijke stranden

Gran Canaria heeft geen gebrek aan stranden (maar liefst over de 80). En daarvan zijn er bovendien heel wat kindvriendelijk. De meeste toeristische resorts langs de oost- en zuidkust hebben stranden met tal van faciliteiten. Denk aan toiletten, winkels, bars en restaurants. Op de meeste openbare stranden kunnen bovendien ligstoelen en parasols worden gehuurd en is er toezicht aanwezig (meestal tijdens het hoogseizoen).

Een auto huren op Gran Canaria is aangeraden wanneer je reist met kinderen. Is het ene strand toch niet helemaal naar wens? Dan rijd je gewoon door naar de volgende plek. Veilig op pad met de auto? Lees deze 3 tips!

3. Je kunt fantastische boottrips met je kids maken

Er is een overvloed aan keuze voor leuke boottochten op Gran Canaria. Zo zijn er zijn zeevisreizen (met toiletten aan boord en zeker geschikt voor kinderen) en vaart  er een cool piratenschip vanuit Puerto Rico. Ben je in Puerto de Mogan? Dan kun je vanuit de haven vertrekken voor een Submarine-avontuur onder water. Stuk voor stuk geweldige uitjes voor het hele gezin.

Wil je iets meer avontuur? Dan kun je ook kiezen voor een rondvaart waarbij je dolfijnen gaat spotten. Ook zeker niet verkeerd…

4. Er is genoeg keuze uit (gezinsvriendelijke) resorts van wereldklasse

Luxe resorts zijn een van de vele dingen waar de Canarische Eilanden in uitblinken. Zo ook Gran Canaria. Ze zijn ideaal om op een ligstoel te zitten en cocktails te drinken, of om te genieten van een ontspannende schoonheidsbehandeling, terwijl de kinderen worden vermaakt door getrainde professionals.

De vele restaurants en resorts op Gran Canaria zijn gewend om te voorzien in de behoeften van gezinnen met baby’s en kleine kinderen, samen met opties voor oudere kinderen. Je hoeft de kiddo’s dus niet dag in, dag uit zelf te vermaken. Het is tenslotte ook vakantie voor de volwassenen…

Dit gezegd hebbende, hoeft je niet meer te twijfelen. Gran Canaria is gewoon hét eiland voor een vakantie met (kleine) kinderen. Vamos!

Reageer op artikel:
4 redenen waarom Gran Canaria een perfecte bestemming is met kleine kinderen
Sluiten