De beste luieremmer 2021: onze top 10

Wanneer je de babykamer inricht, is dit product misschien niet het eerste voorwerp waar je aan denkt. Pas na de geboorte van je kindje merk je dat het wel echt een must-have is voor iedere babykamer: een goede luieremmer. En wanneer je op onderzoek uitgaat, blijkt er op het gebied van luieremmers best veel mogelijk. Maar wat is dan de beste luieremmer? En is de beste luieremmer van 2019 ook automatisch de beste van 2021? Hier onze top 10 – in willekeurige volgorde – met daarbij alle voordelen en nadelen van de verschillende kampioenen!

1. Chicco luieremmer – Odour off

Voor dit product heb je geen navulcassettes of speciale luieremmer navulling nodig, want je kunt er gewone vuilniszakken in gebruiken. Een klein nadeel kan zijn dat je bij de hoeveelheid luiers die een pasgeboren baby produceert wel regelmatig een nieuwe vuilniszak moet plaatsen. Er passen in één vuilniszak ongeveer 25 luiers. Het belangrijkste pluspunt van deze emmer is de ingebouwde geurfilter. Hierdoor ruik je dus niets van de vieze luiers die je in stopt. Daarnaast past het strakke design van deze luieremmer in praktisch ieder interieur en is de prijs-kwaliteit verhouding heel aantrekkelijk.

De Chicco luieremmer is bij de onderstaande webshops te bestellen.

2. We Too luieremmer

De beste luieremmer is geurloos natuurlijk en dat maakt de We Too luieremmer waar door zijn luchtdichtheid. Daarnaast beschikt deze praktische luieremmer ook nog over een gepatenteerd anti-geursysteem! Je kunt de luieremmer dus met een gerust hart overal in huis kwijt. Klein nadeel: de luieremmer kan als die leeg is wat wankel zijn. Gelukkig is die meestal zo weer gevuld!😉 Zoek je een exemplaar in wit, of juist in een andere kleur die beter past in je interieur? Dan is deze nummer 2 een topper: deze luieremmer is beschikbaar in onder andere antraciet, roze of lichtgroen.

De We Too luieremmer is bij de volgende webshops te bestellen:

3. Tommee Tippee Simplee Sangenic luieremmer

De luieremmers van Sangenic zijn ook geschikt als toiletemmer of luier emmer voor volwassenen. Het ingenieuze systeem in de Tommee Tipoi verpakt iedere luier apart, waardoor je zeker weet dat er geen nare luchtjes kunnen ontsnappen. Let op: je hebt voor dit product wel speciale foliecassettes nodig. Standaard navulling voor de emmer zal dus niet passen. Sangenic navulling is gelukkig makkelijk online verkrijgbaar en van de Tommee Tippee navulling is regelmatig een aanbieding te vinden.

4. Korbell luieremmer

Deze emmer is beschikbaar in wit, mint en roze. Luieremmers van Korbell zijn door een drievoudige geurbescherming lekker geurvrij. Korbell navulling is goed verkrijgbaar. Daarnaast zijn ze uitgerust met een voetpedaal, waardoor je, met een luier in de hand, de emmer makkelijk en snel kunt openen. Overigens kan dat voetpedaal een nadeel zijn wanneer je iemand bent die snel uit balans raakt. Maar zoek je een luieremmer die geurloos is én vriendelijk geprijsd? Dan is dit een goede kandidaat!

5. Hema luieremmer

De Hema luieremmer is simpel, compact en voordelig. Zoek je een luieremmer die zwart is? Zoek dan nog even verder, want deze van de Hema is er alleen in het wit. Handig is dat je er geen speciale luieremmer zakken voor nodig hebt. Een simpele pedaalemmerzak van 10 liter volstaat ook. Houd wel rekening met een nadeeltje: er zit geen anti-geursysteem in.

6. UBBI luieremmer Hot Pink

De robuuste, knalroze UBBI luieremmer is gemaakt van gepoedercoat staal, waardoor geurtjes niet in het materiaal kunnen trekken. Ook is de emmer makkelijk schoon te maken. Je kunt voor dit product gewone luieremmer zakken gebruiken (bijvoorbeeld luieremmer zakken van Kruidvat), maar ook kiezen voor de biologisch afbreekbare zakken van UBBI zelf. In 2020 de beste luieremmer volgens de Consumentenbond? In hun top-10 staat die van UBBI op een mooie tweede plek! Je kunt trouwens ook kiezen voor een iets minder opvallende kleur, of voor een leuk motiefje. De prijs is wat aan de hoge kant, maar die zal zich zeker terugverdienen doordat de emmer jarenlang mee kan!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

beste luieremmer

7. Angelcare luieremmer Dress up XL 7

De luieremmer van Angelcare is lekker hoog, waardoor je je niet hoeft te bukken om een vieze luier weg te gooien, en er passen tot wel 57 (!) luiers in. Ook prettig is dat deze luieremmer bedient kan worden met maar één hand. Met in je ene hand de vieze luier, kun je met je andere hand dus nog simpel de luieremmer openen. De emmer bevat folie, waarmee iedere luier apart en dus geurloos vacuüm wordt verpakt. Je hebt hiervoor wel speciale Angelcare navulcassettes nodig, dus houd er rekening mee dat deze emmer niet gebruikt kan worden met gewone luieremmer zakken.

8. Diaperchamp One luieremmer

Deze luieremmer heeft een uniek systeem om luiers makkelijk luchtdicht op te slaan. Bijzonder is dat je hier geen dure navul cassettes voor nodig hebt. Er kunnen namelijk gewone afvalzakken in (zelfs die van katoen)! In dat opzicht is de Diaperchamp One luieremmer dus een voordelige keuze. Daarnaast is dit product ook nog eens gebruiksvriendelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de luier in de bak gooien en daarna aan de hendel te trekken. En dat kan natuurlijk allemaal met maar één hand, zodat je met je andere hand je baby vast kan houden. Grootste pluspunt als je klein behuisd bent: deze compacte luieremmer past overal!

9. Emmer van Blokker

Direct maar het belangrijkste nadeel: Blokker heeft geen eigen merk luieremmer, maar gelukkig wel een fijn breed aanbod aan luieremmers van andere merken. De Sangenic Tommee Tippee navulverpakkingen kun je daar bijvoorbeeld krijgen. Ook de Korbell luieremmer en de Bébé-Jou luieremmer en onderdelen kun je er aanschaffen. Waar je in de Action een luieremmer meestal vergeefs zal zoeken, kun je bij Blokker prima terecht voor misschien wel de beste luieremmer!

10. Luieremmer van Babypark

Groot aanbod! Op zoek naar een plek waar je heel veel keuze hebt op het gebied van accessoires voor de babykamer, zoals een luieremmer? Dan kun je prima terecht bij winkels zoals Babypark. Een luieremmer van Babypark kan van diverse merken zijn. Het aanbod is er namelijk groot. Kies je bijvoorbeeld voor een luieremmer van UBBI, of voor een We Too luieremmer in het zwart? Een luieremmer zonder navulling, of gewoon een goede luieremmer die geurloos is?

Welke kies jij?

Welke luieremmer voor jou uiteindelijk de beste luieremmer is, hangt helemaal af van jouw wensen. Drie tips voor de aanschaf van de juiste emmer:

  • Bedenk van tevoren hoeveel luiers er per dag bij jou thuis geproduceerd worden. Een pasgeborene heeft om de paar uur een schone luier nodig, dus dan is zo’n emmer razendsnel vol. Een groot exemplaar is dan handiger. Bij oudere kinderen kun je dan vaak weer toe met een minder grote emmer. Al gaat een luieremmer van goede kwaliteit jaren mee, dus je hoeft een nog goede emmer niet per se te vervangen;
  • Geen zin in steeds terugkomende kosten? Dan is de aanschaf van een luieremmer met speciale navulcassettes niet handig. Voordeliger is dan om een versie aan te schaffen waar je gewone vuilniszakken in kunt gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat dit systeem wat minder goed kan werken dan de systemen met speciale navulcassettes. De meest voordelige aanschaf is een simpele luier emmer met deksel. Weet dan wel dat je geurtjes niet zal kunnen voorkomen, of je moet iedere luier steeds apart met de hand verpakken in een plastic (geur)zakje;
  • Heb je de mogelijkheid om de luier emmer te testen? Maak daar dan zeker gebruik van! Test bijvoorbeeld of je de emmer makkelijk met één hand kunt openen en of het deksel goed sluit. Je wilt niet dat je niet-geurende luier emmer uiteindelijk toch ruikt omdat je ‘m niet goed kunt afsluiten!
Summary

Reageer op artikel:
De beste luieremmer 2021: onze top 10
Sluiten