Petra
Petra Baby 9 May 2022

Babykamer inrichten

Verwacht je binnenkort een baby? Gefeliciteerd! Dan is het de hoogste tijd om te starten met de inrichting van je babykamer. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan in deze blog hoe jij je babykamer kunt inrichten.

Raamdecoratie

De juiste raamdecoratie is erg belangrijk voor de babykamer. Het is van groot belang dat je kiest voor raamdecoratie die verduisterend is. Zo kun je de babykamer helemaal donker maken, zelfs als het buiten nog zonnig is. In een donkere kamer valt je kindje makkelijker in slaap. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor PVC jaloezieën. Deze zijn makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Daarnaast zijn ze ook goedkoop. Doordat het erg licht materiaal is kan je de jaloezieën makkelijk open en dicht doen. Dit is handig als je jouw baby tegelijkertijd vasthoudt. Slaapt je baby op zolder? Kies dan voor een speciaal dakraam gordijn. Zo past de raamdecoratie goed op het raam en voorkom je dat er zonlicht de kamer inkomt.

Meubels

Meubels

Je hebt minimaal een paar meubels nodig in de babykamer zoals een commode, aankleedkussen en wiegje of ledikant. Koop ook een goed matras en hoeslaken waarop je baby kan slapen. Koop meerdere hoeslakens voor als het bedje vies wordt. Het is niet praktisch als je moet wachten totdat het hoeslaken droog is. Daarnaast heb je ook opbergboxen nodig voor alle babyspullen. Zorg tevens voor een kledingkast en een nachtlampje. Het nachtlampje zorgt ervoor dat je niet in het felle licht zit in de nacht. Fel licht zorgt ervoor dat je kindje slecht in slaap komt. Het is ook fijn om een stoel te hebben waarin je kunt zitten als je de baby gaat voeden.

Verven of behangen

Weet je al wat het geslacht is van je baby? Dan kan je de kamer in deze stijl verven of behangen. Het is ook een trend om juist te kiezen voor een genderneutrale stijl. Kies vooral iets wat bij je past. Behang met een leuke print, zoals dieren, is ook een leuke keuze.

Zorg ervoor dat jullie op tijd beginnen met de babykamer. Zo voorkom je dat je het laatste moment in de stress komt. Op internet kan je ook een checklist vinden met alle spullen die je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je alles in huis hebt als je baby komt.

Reageer op artikel:
Babykamer inrichten
Sluiten