Petra
Petra Lifestyle 13 Apr 2022

Tips voor het kopen van de ideale hoogslaper

Ben jij op zoek naar een nieuw stapelbed of klimbed? Bijvoorbeeld voor de stoere kamer van jouw zoontje of de gedeelde slaapkamer van jouw tienerdochters? Dan kun je vast wel wat advies gebruiken. In dit artikel lees je een aantal handige tips om de ideale hoogslaper te vinden. Alvast veel succes en plezier met shoppen!

Tip 1. Bepaal de functie van de hoogslaper

Wat wordt de belangrijkste functie van de hoogslaper? Moet het een stapelbed zijn met twee slaapplekken of zoek je een hoogslaper met een bureau eronder? Wanneer er regelmatig vriendjes of vriendinnetjes blijven logeren, is het wellicht handig om te kijken naar een hoogslaper met een bedbank eronder. Deze kun je gemakkelijk uitklappen tot logeerbed. Als de belangrijkste functie en jouw wensen helemaal duidelijk zijn, kun je veel gerichter op zoek naar een geschikt bed.

Tip 2. Houd rekening met leeftijd en gewicht

Houd bij het uitkiezen van een hoogslaper altijd rekening met de leeftijd en het gewicht van jouw kind. Over het algemeen kunnen kinderen vanaf 6 jaar op het bovenste gedeelte van een stapelbed slapen. Maar dit zal natuurlijk per kind verschillen. Check daarom altijd of ze er gemakkelijk zelfstandig in en uit kunnen komen. Vraag of ze het niet te eng vinden en controleer welk gewicht het bed en het trappetje kan dragen.

Tip 3. Let goed op de veiligheid

Kies een hoogslaper of stapelbed met uitvalbeveiliging. Controleer ook of dit hekje hoog en stevig genoeg is. Om er zeker van te zijn dat de constructie veilig is, kijk je of het bed is voorzien van het Europese keurmerk EN-747. Voor extra stabiliteit zou je de hoogslaper aan de muur kunnen bevestigen. Veiligheid gaat boven alles!

Tip 4. Meet de ruimte tussen het plafond en matras

Meet de ruimte tussen het plafond en matras

Een extra hoog stapelbed lijkt soms erg handig, maar kan ook gevaarlijk zijn. wanneer de ruimte tussen het plafond en het bovenste matras kleiner is dan 75 centimeter, kan jouw kindje zich gauw stoten. Vooral in het donker is dit gevaarlijk.

Tip 5. Kies een passend formaat

Uiteraard moet je rekening houden met de ruimte in de slaapkamer. Meet het oppervlak van tevoren goed op zodat je een passend formaat kunt uitkiezen. Vergeet ook niet om de plafondhoogte te noteren.

Tip 6. Kijk naar de kleur en stijl

Kijk tot slot welke kleur en stijl het beste past bij de kinderkamer. Onze tip: ga voor een neutrale kleur zoals wit of grijs. Dit past bij iedere interieurstijl en iedere leeftijd. Zo kun je er nog lang plezier van hebben!

Reageer op artikel:
Tips voor het kopen van de ideale hoogslaper
Sluiten