Uw kind en de kinderfiets

Vijf tips:
Officieel is er geen richtlijn waarop je kind leert fietsen. Gemiddeld gezien leren de meeste kinderen vanaf 3-4 jaar om te fietsen op een fiets met zijwielen. Het helpt enorm om een kind eerst te laten wennen aan een loopfiets. Het blijkt dat dit het gevoel van balans ontwikkelt. Het allerbelangrijkste tijdens het leren fietsen, is dat je kind het zelf wilt en dat je geduldig bent. Sommige kinderen leren het in één keer en andere kinderen hebben hier meer tijd voor nodig. Hieronder lees je vijf tips.

Prettig fietsen
Het is belangrijk dat je kind zich op zijn gemak voelt tijdens het fietsen. Op deze manier zal hij sneller leren fietsen, ook als de zijwielen er op een gegeven moment af gaan. Creëer een gezellige en ontspannen sfeer tijdens het leren fietsen. Oefen bij de allereerste keer zonder zijwielen op gras, zodat je kind zich niet bezeerd als hij valt en bovendien niet bang is om te vallen.

Zadelhoogte
De zadelhoogte is een belangrijk punt bij het instellen van de fiets. Het is belangrijk dat je kind met de voeten de grond raakt en met de knieën niet in de knel komt met het stuur. Oefen ook het remmen op deze zadelhoogte. Gaat het remmen niet helemaal soepel, stel het zadel dan hoger of lager in.

Een ideale kinderfiets?
Online een fiets kopen, is eenvoudig en snel bij Fietsenopfietsen.nl. Als u een (nieuwe) fiets bestelt, is het een leuk idee om je kind mee te laten beslissen op het gebied van kleur en model. Dit is niet alleen erg gezellig en leuk om te doen, maar je kind voelt zich ook meer betrokken en hierdoor meer op zijn gemak tijdens het (leren) fietsen. De voordelen van een kinderfiets online bestellen zijn divers. Bij Fietsenopfietsen.nl betaalt u geen verzendkosten en wordt uw kinderfiets binnen 24 uur geleverd.

De eerste weg
Kan je kind eenmaal fietsen? Oefen dan de wegen in de omgeving. Houd rekening met uitstekende putdeksels, verhoogde stoepranden, tegels of grote boomstronken. Kinderen voelen zich veiliger als ze de omgeving hebben verkend. Houd het makkelijk in het begin!

Nog een aantal korte tips
•    Voor de ideale stuurbreedte van een fiets kan je de schouders van het kind als richtlijn aannemen
•    Kinderen die met zijwielen fietsen zullen vaak dicht in de buurt blijven. Als de zijwielen er vanaf gaan, zullen ze grotere tochtjes maken. Fietsverlichting voor in het najaar is dan wenselijk.
•    Kijk bij de aankoop van een kinderfiets goed naar de uitgebreide specificaties.

Winactie
•    Op dit moment hebben wij een leuke winactie om een fiets te winnen! klik hier.

Reageer op artikel:
Uw kind en de kinderfiets
Sluiten