Geitenmelk als basis bij overschakelen van borstvoeding naar flesvoeding?

Sommige moeders kiezen er bewust voor om het volledige eerste jaar (of zelfs langer) borstvoeding te geven en dat is ook het beste voor je baby. Mocht je toch willen overstappen van borstvoeding naar flesvoeding? Dan is het belangrijk om de borstvoeding rustig af te bouwen. Zo geef je je lichaam en je kindje genoeg tijd om aan flesvoeding te wennen. Bij het overstappen naar flesvoeding kun je uit veel verschillende soorten voeding kiezen. We kunnen ons goed voorstellen dat het soms best lastig is om te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor koemelk of kies je toch voor geitenmelk bij het overschakelen van borstvoeding naar flesvoeding?

Geitenmelk flesvoeding

Als je denkt aan opvolgmelk voor je kindje, denk je waarschijnlijk als eerste aan flesvoeding op basis van koemelk. Maar heb je wel eens gedacht aan flesvoeding op basis van geitenmelk? Wereldwijd wordt er van oudsher meer geitenmelk dan koemelk gedronken. En hoewel er mondiaal nog steeds veel meer koemelk wordt geproduceerd, is geitenmelk- ook hier in het westen – bezig met een opmars. Nederlanders kiezen steeds vaker voor een glaasje geitenmelk, maar ook flesvoeding op basis van geitenmelk wordt steeds meer vanzelfsprekend.

Geitenmelk als basis voor flesvoeding

Op het eerste gezicht lijken geitenmelk en koemelk veel op elkaar: beide melksoorten zijn wit en smaken heerlijk. Het grootste verschil tussen koemelk en geitenmelk is natuurlijk dat koemelk afkomstig is van de koe en geitenmelk van de geit. Hierdoor is de samenstelling van de melk anders, zoals de hoeveelheid vetzuren, eiwitten, koolhydraten en mineralen.

Geitenmelk is goedgekeurd als basis voor flesvoeding, net zoals flesvoeding op basis van koemelk. Opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk moet voldoen aan een wettelijk verplichte hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, vitamines en mineralen. Doordat geitenmelk van nature mild van smaak is, vormt het een goede basis voor babyvoeding.

Overschakelen van borstvoeding naar flesvoeding

Er wordt geadviseerd om in ieder geval een half jaar borstvoeding te geven. Met goede reden, want borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Als je eerder moet stoppen met borstvoeding of vanwege andere redenen overschakelt naar flesvoeding, dan is het goed om dit rustig af te bouwen. Om je hiermee te helpen, hebben we een handig schema gemaakt voor het afbouwen van de borstvoeding. Het schema kan je overzicht geven in hoe je de voeding het beste kunt afbouwen. Zoals je kunt zien, hebben we elke week één voeding weggehaald, zoals het ook het voedingscentrum adviseert.

Luister vooral naar je lichaam tijdens het afbouwen. We zijn uitgegaan van acht voedingen, maar je kunt het schema natuurlijk aanpassen aan jouw situatie.

Vind je het afbouwen lastig, heb je vragen of loop je tegen problemen aan? Het consultatiebureau of je huisarts kan je helpen!

Afbouwschema borstvoeding

Geitenmelk als basis voor opvolgmelk en peutermelk

Kabrita geitenmelk flesvoeding bevat, net als andere opvolgmelk, mineralen, koolhydraten en vitamines die jouw kindje nodig heeft. Kabrita geitenmelk babyvoeding is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling. Hierdoor ontstaat een flesvoeding die mild van smaak is.

Reageer op artikel:
Geitenmelk als basis bij overschakelen van borstvoeding naar flesvoeding?
Sluiten