Petra
Petra Wonen 19 Nov 2021

Alarmsystemen voor een veilig thuis

Een huis wordt pas echt een thuis als het hele gezin zich op z’n gemak voelt. Dit begint natuurlijk bij een gezellig interieur, maar heeft ook te maken met de veiligheid van de woning. Een alarmsysteem kan hieraan bijdragen. Het zorgt voor een veilig gevoel in en rondom jouw gezinswoning. Overweeg je om zelf een alarmsysteem aan te schaffen? Lees dan meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Soorten alarmsystemen

Er zijn eindeloos veel soorten alarmsysteem verkrijgbaar. Van een basissysteem tot extra luxe systemen met de nieuwste technologische snufjes. Alleen jij kan bepalen wat de beste keuze is voor jullie woning. Wil je bijvoorbeeld een aansluiting bij een alarmcentrale of de meldingen zelf ontvangen? Is een bewegingsmelder voldoende of voel je je nog veiliger als er een rookmelder, sirene én camera is ingebouwd? Kijk naar het aanbod, bepaal jouw budget en vraag eventueel om persoonlijk advies van een professional.

Bekabelde alarmsystemen

Afgezien van welk soort alarmsysteem jouw voorkeur heeft, heb je ook nog de keuze uit een bekabeld of een draadloos systeem. Bekabelde installaties worden aangesloten en met elkaar verbonden door middel van kabels. De montage wordt daarom vaak door een specialist uitgevoerd. Houd dus rekening met de installatiekosten en eventueel wat breekwerk in je woning. Het voordeel van een bekabeld alarmststeem is dat het erg betrouwbaar is.

Draadloze alarmsystemen

Wil je het systeem zelf monteren en zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van het alarm? Dan is een draadloos alarmsysteem een goede optie. Deze variant is vaak wat duurder dan bedrade alarmsystemen, maar tegelijkertijd bespaar je weer geld op de installatiekosten. In een mum van tijd is het systeem klaar voor gebruik. Een nadeel is dat de werking kan worden verstoord door andere apparaten en dat je moet letten op de batterijduur.

Alarmsystemen met camera

Een standaard alarmsysteem is voorzien van een bewegingsmelder en vaak ook van een buitensirene. Tegenwoordig zijn de systemen met ingebouwde camera nog populairder. Deze alarminstallaties zijn prijzig, maar bieden wel de meeste mogelijkheden. Je kunt live meekijken, beelden opnemen en terugkijken of bij een melding van bewegingsdetectie direct zien wat er rondom jouw woning gebeurt.

Alarmsystemen met app

Alarmsystemen met app

De meeste moderne alarminstallaties zijn te besturen met een afstandsbediening, maar ook steeds vaker te verbinden met een mobiele app. Zo blijf je altijd en overal op de hoogte. Dit is bijvoorbeeld fijn als je met het hele gezin op vakantie gaat of (geef het maar toe) als je jouw tiener voor het eerst ’s avonds lang alleen thuis laat zijn. Lees ook valkuilen alarmsystemen.

Reageer op artikel:
Alarmsystemen voor een veilig thuis
Sluiten