Petra
Petra Baby 24 Mar 2022

De lekkerste comfy wear voor jouw kleintje

Jonge baby’s liggen een groot gedeelte van de dag. Het is extra fijn als ze dan comfortabele kleding aan hebben. Dat ligt een stuk zachter in de box of in bed. Als je erop let dat de kleding niet te heet of te koud is, zal je kleintje zich extra goed vermaken. Inspiratie nodig? Denk eens aan deze 3 comfy wear voor jouw dochter of zoon!

Een heerlijke slaapzak

Baby’s krijgen het snel koud in bed als ze geen slaapzak om hebben. Met name als je kindje veel draait in bed of de lakentjes wegschopt, kan het niet lukken om in slaap te komen. Een slaapzak van katoen is dan een uitkomst. Je kunt deze zowel met korte of lange mouw en mouwloos kopen. Ook voor de veiligheid van je baby is dit een fijn kledingstuk.

Slaapzakken voor baby’s zijn er al vanaf maat 50/56. Zeker als je kindje een onrustige slaper is, kan deze zak een fijn hulpmiddel zijn. De lange mouwen zijn vaak afritsbaar. Zo kun je de temperatuur nog beter regelen.

Zachte sokken

Zachte sokken

Voor jonge kinderen is het regelen van de lichaamstemperatuur nog lastig. Ze verliezen via hun hoofd snel warmte. Dit kun je merken aan koude handen en voeten. Verder is het zo dat als je zelf koude voeten hebt je niet in slaap komt. Dit geldt voor jouw kindje precies zo.

Zachte sokken voelen heerlijk aan. Ze houden de voeten warm en zijn ook prettig tijdens het lopen. Als je zeker wilt weten dat de sokken zacht en comfortabel zitten dan is bamboe een uitkomst.

Duurzaam, reguleert de warmte en kou goed waardoor zweetvoeten geen kans krijgen! Zo houden sokken van bamboe je voeten in de winter warm en in de zomer koel. En ze zijn er ook voor volwassenen, hoe fijn is dit.

Een zacht boxpak

Omdat baby’s veel tijd in bed of in de box doorbrengen de eerste maanden, vraagt dit ook een aanpassing in de kleding. Hoe schattig die trui met capuchon ook is of die jurk met vele strikjes aan de achterkant.. Voor het liggen is het minder fijn. Het drukt in de rug of nek van je baby.

Een boxpak kun je wel vergelijken met een jumpsuit. Gemaakt uit één stuk. Kies voor een zachte stof die warmte en kou goed ventileert. Voorbeelden hiervan zijn katoen of bamboe. En het liefste een pakje zonder accessoires die in de rug of nek kunnen prikken.

Reageer op artikel:
De lekkerste comfy wear voor jouw kleintje
Sluiten