Babynageltjes

De eerste weken na de geboorte zijn de nageltjes nog heel zacht en kunnen ze met een vijltje een beetje worden bijgewerkt. Vanaf 2 maanden kunnen de nageltjes afgeknipt worden. De eerste keer de nagels van je kindje knippen kan best eng zijn. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat je een babyschaar gebruikt.

Deze schaar heeft ronde punten en is klein. Het is belangrijk om de kleine vingertjes goed te pakken te krijgen en goed stil te houden. Daarbij komt nog dat als je het handje pakt er door de grijpreflex meteen een vuistje wordt gemaakt. Men adviseert daarom wel om de nageltjes in het begin te knippen als je baby in een diepe slaap is. Iedereen kan het op de manier doen die hem het prettigst lijkt.

De teennagels hoeven in het begin meestal niet meteen te worden geknipt. De nagels zijn ook zacht en groeien nog niet over het uiteinde van de teen heen. Misschien lijkt het wel of ze in het vlees ingroeien, maar dat is maar schijn. Deze vorm van teennagels hoort gewoon bij jonge zuigelingen.

Reageer op artikel:
Babynageltjes
Sluiten