De 6 allerleukste baby spelletjes

Leukste babyspelletjes Kiekeboe
Laten we eerlijk zijn: de eerste paar weken in het bestaan van een jonge baby, bestaan voornamelijk uit slapen, eten en poepluiers maken. Er komt echter al snel meer interactie, waardoor je zelfs samen simpele spelletjes kunt spelen. Waar je allebei de grootste lol bij zult hebben! We zetten hieronder de leukste 6 baby spelletjes voor je op een rij.

1. Gouwe ouwe: Kiekeboe!

Simpel maar doeltreffend: Kiekeboe! Verstop je gezicht achter je handen of een doek, haal je handen of doek weg en roep dan ‘Kiekeboe!’. Eerst is dit vooral leuk om zelf te doen voor je kindje. Maar het zal niet lang duren voordat je kindje dit spelletje ook onder de knie heeft. Vanaf een maand of 6 zal hij of zij je graag nadoen, waardoor de lol er alleen maar groter op zal worden!

2. Kietelen maar!

Voor jonge baby’s is het hebben van lichamelijk contact van levensbelang. Dat contact kun je ook in de spelletjes betrekken. Kietel je kindje bijvoorbeeld zachtjes onder de voeten. Of ‘wandel’ met twee vingers over het lijfje van je kind, terwijl je het volgende rijmpje opzegt:

​Daar komt een muisje aangekropen.

Stiekem in baby's nekje gekropen!​

baby spelletjes kiekeboe

3. Jij kleine na-aper!

Als je kindje een maand of 9 is, gaat het steeds meer van de wereld om zich heen begrijpen. Daardoor kan hij gefascineerd zitten toekijken, terwijl jij druk bent met de afwas of aan het koken bent. Gebruik die nieuwsgierigheid en laat je kindje gezellig ‘meehelpen’. Geef hem of haar bijvoorbeeld een pan en een lepel: grote kans dat hij of zij heel serieus in de pan gaat zitten roeren, net zoals jijzelf altijd doet.

4. Maak samen muziek!

Stimuleer de ontwikkeling van je kindje door samen muziek te maken. Heeft hij geen zin meer om met de lepel in de pan te roeren? Zet een leuk muziekje op en drum lekker mee, of zing een liedje terwijl je kleintje op de pan slaat. Veel baby’s deinen al mee op de maat van de muziek, nog voordat ze kunnen kruipen of lopen. Dus dansen maar!

5. Ga samen lezen

Lezen saai? Helemaal niet! Zoek een leuk plaatjesboek uit en blader er samen met je kleine doorheen. Hele jonge baby’s zullen gefascineerd raken door felle kleuren en grote vormen. Als je kindje al bijna 1 jaar oud is, zullen foto’s met herkenbare dingen erop erg aanspreken. Kies bijvoorbeeld een boek over de boerderij en doe samen met je kleine de geluiden van de boerderijdieren na.

Baby spelletjes online

Inspiratie online vinden is wat betreft babyspelletjes helaas best lastig. Je komt al snel terecht bij online games, zoals baby verzorgen. Er zijn tegenwoordig ook speciale apps voor baby’s en peuters, waarmee ze spelletjes kunnen doen. Bedenk echter wel dat ze tijdens het spelen van zulke apps geen interactie met jou als ouder zullen hebben. Terwijl dat juist in deze periode van hun leven zo belangrijk is voor de ontwikkeling. Gratis online baby spelletjes zijn naar mijn idee daarom prima voor als het echt even niet anders kan. Probeer daarnaast toch vooral zoveel mogelijk te genieten van je kleine door sámen spelletjes te spelen. Veel plezier!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.