Eetschema baby 6 maanden

Je baby is nu ongeveer 6 maanden oud. Dit houdt in dat je baby anders gaat eten dan dat hij of zij voorheen deed. Het is belangrijk om vanaf 6 maanden het eten te introduceren wat je baby eindelijk mag eten. Hij of zij mag nu namelijke en begin maken met het eten van brood, groenten en fruit. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat en hoeveel je baby precies mag eten.

Mocht je baby op dit moment nog borstvoeding krijgen, dan adviseren wij je in ieder geval om hier mee door te gaan, tenzij de specialist iets anders heeft gezegd. Het is namelijk niet nodig om opvolgmelk te gebruiken, omdat de borsten automatisch de melk veranderen in wat nodig is voor de baby. Mocht je baby geen borstvoeding krijgen maar kunstmelk, dan is het wel verstandig om opvolgmelk te gebruiken. Het is belangrijk dat je je specialist om advies hierover vraagt, omdat dit per baby kan verschillen.

Om je een duidelijker beeld te geven van wat je baby mag eten en in welke hoeveelheid bij 6 maanden, hebben wij hieronder een voedingsschema samengesteld. Dit voedingsschema kan je gebruiken om een beetje een beeld te krijgen van wat je je baby precies moet geven. Het kan natuurlijk zo zijn dat je kindje iets niet mag hebben. Het is dus belangrijk dat je altijd overlegt met je specialist over wat je je kindje wel en niet mag geven!

Ontbijt

Borstvoeding OF 200 ml opvolgmelk.Hier kan je, als je wil, 2 of 3 schepjes rijstebloem aan toevoegen.

Tussendoor

Fruit en water. Je kan er ook voor kiezen om thee te geven. Zorg er wel voor dat de temperatuur juist is. (dus niet te warm)

Lunch

1. Borstvoeding of fles van 100 ml opvolgmelk.

EN

2. Een bord pap met 100 ml opvolgmelk. Hier mag je eventueel rijstebloem of stukjes brood aan toevoegen. Zorg ervoor dat je lichtbruin brood toevoegt.

Tussendoor

1. Broodkorst

OF

2. Rijstewafel

OF

3. Soepstengel met water of thee

Avondeten

1. Borstvoeding of fles van 100 ml opvolgmelk

EN

2. Groente/aardappelen, rijst of pasta, vlees, vis, kip of ei (het is maar net wat jij kiest)

Paar uurtjes voor het slapen

1. Borstvoeding of fles van 200 ml opvolgmelk. Je kan ervoor kiezen om 2 of 3 schepjes rijstebloem toe te voegen.

 

Zoals hierboven vermeldt kan er altijd afgeweken worden van dit eetschema. Het is verstandig om dit schema te laten zien aan de specialist, zodat hij of zij kan zien of dit geschikt is voor je baby. Het kan namelijk zijn dat je baby een allergie of iets dergelijks heeft. Wees verstandig en overleg altijd met je specialist!

Reageer op artikel:
Eetschema baby 6 maanden
Sluiten