Petra
Petra Blog 20 Aug 2012

Zoete aardappel uit de oven met groenten

Met kinderen is het niet altijd makkelijk om wat gezonds op tafel te zetten. “ik hou niet van groen!’ Daarom moet je als moeder af en toe creatief zijn met eten. Dit recept zorgt er gegarandeerd voor dat de kids hun vingertjes erbij zullen aflikken. Heerlijk gezond en toch lekker.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  •   2 zoete aardappelen
  •   1 rode paprika
  •   1 grote ui
  •   1 courgette
  •   Handvol cherrytomaten
  •   1 pakje frito van Heinz
  •   Peper & zout
  •   2 tenen knoflook
  •   Extra vierge olijfolie

Boen de zoete aardappel goed schoon met koud water. Schil de aardappelen. Vervolgens kook je de aardappel met een beetje zout voor 12 minuten.

Nu de aardappelen aan het koken zijn, kun jij de groenten snijden. Snijd alles in blokjes en verdeel het over de ovenschaal. Voeg nu ook de kipreepjes toe.
Na het koken, snijd je de aardappel in blokjes. Verdeel dit over de ovenschaal.

De tenen knoflook snijd je in hele kleine stukjes en strooi je over de schaal. Vervolgens giet je een flinke scheut olijfolie over het mengsel. Breng alles nog even op smaak met peper en zout.

Doe de schaal in de oven voor 10 minuten. Na tien minuten giet je wat frito over alles heen. Niet teveel, gewoon dat alles een beetje bedekt is. Schep daarna het mengsel even door elkaar. Laat alles nog vijf minuten in de oven staan en dan is het klaar.

Ook voor kinderen is dit een heerlijk recept. Door de aardappel en de frito krijgt alles een fijne zoete smaak. Zo proeven ze bijna de groenten niet meer en eten ze toch een gezond gerecht. Eet smakelijk!
 

Reageer op artikel:
Zoete aardappel uit de oven met groenten
Sluiten