Zo vonden wij een nieuwe woning!

Het is gelukkig al weer een paar jaar geleden, maar we hebben ooit met het hele gezin op straat gestaan. We hadden ons oude huis verkocht en dachten snel een nieuwe woning te kunnen kopen. Helaas bleek er op dat moment niets op de markt te zijn wat ons aansprak.

Een nieuwe woning zoeken

Omdat we geen geschikte koopwoning zochten, besloten we op jacht te gaan naar een mooie huurwoning. Dat bleek alleen veel lastiger te zijn dan we dachten. Hoewel ik al vijf jaar ingeschreven stond bij de woningbouwvereniging, kwamen we nog nergens voor in aanmerking. Zoeken naar een huurwoning of kamer bleek veel lastiger dan verwacht! Uiteindelijk kwamen we terecht in een vakantiehuisje, maar dat was maar een paar maanden beschikbaar.

Blij met een nieuw huis

Heb je zelf ooit in zo’n situatie gezeten? Dan weet je hoeveel stress dit oplevert! Zeker wanneer je een gezin hebt met kinderen, is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Je moet er toch niet aan denken dat je met kids en al op straat komt te staan? Uiteindelijk kwam dit bij ons helaas wel zo ver. We moesten het vakantiehuisje verlaten en hadden geen idee waar we heen moesten. Via via hebben we toen zelfs nog een maand bij een vage kennis in het tuinhuis gewoond. Ik kan je wel vertellen: dat is geen aanrader! En ook op zolder bij mijn ouders hielden we het niet lang vol. We waren dan ook erg blij dat we uiteindelijk via een particuliere verhuurder een prachtige nieuwe woning vonden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

meisje in oude school

Op zoek naar een woning

Door schade en schande weet ik nu dus dat het vinden van een nieuwe woning niet altijd even makkelijk is. Zeker in grote steden is een betaalbare woning lastig te vinden. Huurwoningen Zwolle, in Amsterdam, of Maastricht vinden? Dan is het een lichtpuntje dat er tegenwoordig steeds meer aanbod online is te vinden. Kom je (nog) niet in aanmerking voor een huurwoning via de woningbouwvereniging? Dan is het de moeite waard om op internet te kijken.

Tips voor de huizenjacht

Behalve zoeken op websites zijn er nog andere methodes die je kunt gebruiken om een woning te vinden. Een aantal tips:

• Vergeet niet om aan zoveel mogelijk mensen te laten weten dat je een huis zoekt. Met een beetje geluk vind je via via een woning. Bedenk dat mensen hun huis liever verhuren aan een bekende van een bekende, dan aan iemand die volslagen onbekend is;
• Weet waar je recht op hebt. In sommige situaties heb je recht op voorrang bij de woningbouwvereniging. Ga je scheiden en heb je nog jonge kinderen? Dan heb je in veel plaatsen recht op die voorrang. Hierdoor kom je sneller in aanmerking voor een woning;
• Zoeken via internet is de moderne methode, maar vergeet ook niet de ouderwetse manieren. Check advertenties in de krant. Vooral in de plaatselijke huis-aan-huisblaadjes staat nog weleens een advertentie voor een woning. Of kijk op het prikbord in de supermarkt. Daarop wordt van alles aangeboden. Er kan zomaar een mooie woning tussen zitten!

Reageer op artikel:
Zo vonden wij een nieuwe woning!
Sluiten