Petra
Petra Wonen 24 May 2022

Zo maak je van je tuin een speelparadijs voor kinderen

Heb jij niet echt groene vingers en ben je dus niet van plan om je hele tuin vol te zetten met tropische planten en kleurrijke bloemen? Dat is helemaal niet erg, want niet iedereen heeft zin om steeds in de tuin te werken. Daarnaast moet het verschil er ook zijn, want ieders wensen voor zijn of haar buitenruimte zijn anders. Heb je speelse kinderen die graag in de tuin zijn? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jouw tuin een waar speelparadijs te maken. Bij deze geven we je graag een paar suggesties.

Een trampoline

Je kunt ontzettend makkelijk scoren bij je kinderen met een trampoline. Je zal vast wel eens van je kids gehoord hebben dat hun coole vriendjes en vriendinnetjes thuis een trampoline hadden staan. Dat kun je nu ook waarmaken voor je eigen kids. Je kunt snel een trampoline kopen en deze met gemak zelf opzetten. Een groot voordeel is dat ze hier uren zoet zijn en lekker bewegen. Een win-win situatie dus! We raden wel aan om een trampoline te kopen met een beschermnet eromheen, omdat veel kinderen nog wel eens te enthousiast aan het springen zijn en de controle verliezen. Zo voorkom je kleine ongelukjes.

Een trampoline

Een speelveldje

Zijn jouw kinderen echte actievelingen en rennen ze het liefst de hele dag rond? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een (kunst)grasveld te leggen waar ze lekker kunnen uitrazen. Misschien heb je plek voor een minigoaltje waardoor ze dus lekker kunnen voetballen of heb je een ander type speeltoestel in gedachten. Zet er een leuke picknicktafel bij in een klein formaat zodat ze met vriendjes en vriendinnetjes samen kunnen zitten buiten. Voor je het weet heb je een ontzettend leuke plek ingericht waar je kids hun energie kwijt kunnen.

Een waterspeeltuin

Als je kinderen het fantastisch vinden om naar een waterpark te gaan of om met water te spelen, kun je dit op kleine schaal nabootsen in je tuin. Denk aan een buikschuifmat, een klein zwembadje en scoor wat waterpistolen bij de speelgoedwinkel. Zeker in de zomer is dit fantastisch, omdat ze dan heerlijk kunnen afkoelen en tegelijkertijd lekker kunnen spelen. Ze kunnen dit gemakkelijk voortzetten in de straat rondom je woning, mits dit een veilige omgeving is voor kinderen. Door al deze manieren van je tuin inrichten houd je je kinderen ook gemakkelijker weg van hun schermen binnen en gaan ze lekker bewegen.

Reageer op artikel:
Zo maak je van je tuin een speelparadijs voor kinderen
Sluiten