Petra
Petra Wonen 26 Jan 2022

Zo maak je van je eethoek een knusse zitplek

Een eethoek moet voornamelijk praktisch zijn, want je moet er snel eten voor het hele gezin op tafel kunnen zetten. Toch kan een eethoek ook voor andere doeleinden gebruikt worden, waardoor deze extra waardevol kan worden. Zo kun je samen het huiswerk doen met je kids of spelletjes spelen met elkaar na het avondeten. Tegelijkertijd wil je misschien een wijntje drinken met vriendinnen of komt je moeder geregeld langs voor een kop thee. Kortom, genoeg redenen om die eethoek wat knusser in te richten. We geven je graag wat tips.

Kies een sociale tafel

‘Een sociale tafel?! Bestaat dat?’ Dit zal je nu waarschijnlijk denken, maar laat het ons uitleggen. Er zit echt verschil in eettafels en het niveau van socialiteit je eruit kunt halen. Zo is een ronde tafel bijvoorbeeld een stuk gezelliger als je met meerdere mensen aan tafel zit. Denk bijvoorbeeld eens aan dat ene etentje in een restaurant, waarbij er een lange tafel klaarstond voor jullie gezelschap. Als je met acht mensen uit eten bent, heb je er waarschijnlijk hooguit vier mensen van gesproken. Dat bedoelen we dus met een sociale tafel, eentje waarbij iedereen deel kan nemen aan hetzelfde gesprek.

Fijne stoelen

Fijne stoelen

Stoelen zijn erg belangrijk voor in je knusse eethoek, want als je hier niet uren op kunt zitten zorg je ervoor dat mensen eerder opstaan. En dat is nu precies wat je niet wilt! De ideale eetkamerstoel is dus niet alleen mooi om te zien, maar zit ook nog eens ontzettend comfortabel. Het liefst zodanig dat je er ook een beetje in kunt hangen, waardoor natafelen eerder regel dan optie is. Zo hoef je ook niet op een gegeven moment te verplaatsen naar de zithoek bij de televisie en de bank, maar kun je gewoon heerlijk aan tafel blijven zitten.

Sfeervolle verlichting

Tot slot is verlichting erg belangrijk voor ‘de knusheid’ van een zithoek. Als je bijvoorbeeld te weinig verlichting hebt, kun je hier niet gemakkelijk spelletjes spelen of huiswerk maken met je kinderen. Als het juist te fel is, dan is het weer niet comfortabel genoeg om een wijntje te drinken met je vriendinnen. Met sfeervolle verlichting doelen we dus niet alleen op een prachtige hanglamp boven de tafel, maar ook op de dimbaarheid van de lichtbron.

Reageer op artikel:
Zo maak je van je eethoek een knusse zitplek
Sluiten