Petra
Petra Baby 12 Feb 2021

Zo maak je de mooiste foto’s van jouw baby

Als moeder vind je jouw eigen baby natuurlijk de mooiste van de hele wereld. Geen wonder dat je iedere kleine verandering of schattige blik wil vastleggen op de foto. Dit zijn prachtige herinneringen voor later! Als je nog wel een aantal handige fotografie tips kunt gebruiken, komt dit artikel goed van pas. We leggen aan de hand van 5 punten uit hoe je zelf de mooiste foto’s van je baby kunt maken. Alvast veel succes!

1. Gebruik een goede camera of telefoon

Een mooie foto begint bij een goede camera. Als fotografie verder geen grote hobby van je is, is de camera van een telefoon al voldoende. Tegenwoordig hebben veel toestellen een geweldige camera voor haarscherpe foto’s. Vooral de nieuwste varianten zijn een aanrader. Als je deze telefoons toch wat te duur vindt, kun je kijken naar een refurbished toestel. Deze kunnen tot wel 50% goedkoper zijn dan een nieuwe variant, maar zijn net zo goed! De telefoons worden zorgvuldig gecontroleerd, gerepareerd en schoongemaakt voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan. Maak prachtige foto’s met de refurbished iPhone Xs of ga voor de iPhone 12. Zelfs als je totaal geen verstand hebt van fotografie, krijg je met deze toestellen ongetwijfeld een prachtig resultaat.

2. Speel met de scherpte diepte

Scherpte diepte is al lang niet meer alleen voor professionele fotografen met een duur cameratoestel. Ook een refurbished iPhone heeft een zogenaamde portretmodus. De telefoon herkent het gezicht van een persoon (in dit geval jouw mooie baby) en maakt de omgeving eromheen wazig. Hierdoor krijg je een prachtig effect!

3. Maak gebruik van daglicht

Probeer de foto’s zo veel mogelijk te maken bij daglicht. Hierdoor is de kwaliteit van de foto’s optimaal en heb je ook geen last van harde schaduwen of vreemde kleuren door kunstmatig licht.

Baby foto's maken

4. Probeer verschillende posities en hoeken uit

Probeer zo veel mogelijk hoeken uit als je een foto maakt. Maak de foto van recht boven, ga op je knieën zitten of fotografeer je kindje juist van de zijkant. Wissel eventueel ook af met de positie van de baby.

5. Let goed op de achtergrond en ondergrond

Denk goed na over de achtergrond van de foto. Bij twijfel is een rustige kleur zoals een wit doek altijd een goede optie. Bij een drukke achtergrond is het mooi om extra te letten op de scherpte diepte.

Zorg er tot slot voor dat jouw baby zich op z’n gemak voelt. Let op de temperatuur, zorg ervoor dat het licht niet te fel is en let altijd goed op de veiligheid. Vraag eventueel om assistentie van je partner of een vriend. En vergeet natuurlijk niet om samen plezier te maken!

Reageer op artikel:
Zo maak je de mooiste foto’s van jouw baby
Sluiten