Petra
Petra Lifestyle 15 Nov 2021

Zo krijg je weer strakke buikspieren na je zwangerschap

Als je negen maanden zwanger bent geweest, is het daarna tijd om te ontzwangeren. Dit kan een lange tijd in beslag nemen, misschien wel langer dan je had gehoopt. Het duurt nu eenmaal weer een tijdje voordat jouw lichaam weer gewend is aan het feit dat je niet meer zwanger bent. Echter hoop je natuurlijk dat je na een tijdje weer helemaal in shape bent. Hoe je weer strakke buikspieren kunt krijgen na je zwangerschap? Lees snel verder, wij vertellen het je in dit artikel!

Beweging

Strakke buikspieren krijgen na de zwangerschap kun je uiteraard doen door regelmatig te bewegen. Door te bewegen verbrand je calorieën en hierdoor kan jouw lichaam er steeds beter uit gaan zien. Ook bouw je een betere conditie op, waardoor het je steeds makkelijker af zal gaan. Bij beweging kun je uiteraard aan veel verschillende dingen denken. Als je echt voor een afgetrainde buik wilt gaan, kan het goed zijn om bijvoorbeeld te variëren met wandelen, hardlopen, dansen, fietsen en zwemmen. Hiermee train je veel spiergroepen, waaronder ook je buikspieren.

Wees voorzichtig met het trainen van de buikspieren

Buikspieren trainen als vrouw na de zwangerschap kan even eng zijn. Onthoud te allen tijde dat je voorzichtig moet doen met het trainen van je buikspieren. Aangezien dit gedeelte van je lichaam nog best een tijdje gevoelig kan zijn, is het niet aan te raden om dit al heel snel volop te gaan trainen. Sport op je eigen tempo. Gaat het even niet? Stop dan. Luister naar je eigen lichaam en forceer niets. Is jouw lichaam er klaar voor? Dan zijn er natuurlijk een aantal oefeningen waarmee je jouw buikspieren goed kunt trainen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de crunch, plank, leg raises, mountain climbers, bicycle crunch en ga zo maar door.

Welke fitnessapparaten je zou kunnen gebruiken om je buikspieren goed te trainen zodra je lichaam hier klaar voor is? Bijvoorbeeld met een goede roeitrainer, hometrainer, airbike en de loopband. Je zou er dus over na kunnen denken of een of meerdere van deze apparaten in huis te halen.

Wees voorzichtig met het trainen van de buikspieren

Koolhydraten minderen

Als je eenmaal begonnen bent met het trainen van je buikspieren, wil je natuurlijk snel resultaat zien. Om dit te kunnen bereiken, is het verstandig om gezond te eten. Wat daarom een aanrader kan zijn, is om te minderen met koolhydraten. Als je dit doet kun je niet alleen kilo’s kwijtraken, ook zal je jezelf al snel fitter voelen. En zo komen die getrainde buikspieren al sneller tevoorschijn!

Geef jezelf de tijd

Hoewel je natuurlijk het liefst binnen no time weer helemaal in shape bent na je zwangerschap, moet je er gewoon rekening mee houden dat dit lang kan duren. Geef jezelf dus ook de tijd en overhaast niets. Je lichaam heeft de tijd nodig om weer compleet fit te worden. Het kost veel energie om weer in shape te komen, dus verwacht niet dat je heel snel weer een afgetraind lichaam hebt. Gun jezelf deze tijd, het komt na een tijdje gezond leven echt wel weer goed.

Reageer op artikel:
Zo krijg je weer strakke buikspieren na je zwangerschap
Sluiten