Zo blijf je in beweging! [4 tips]

Zitten is het nieuwe roken. Misschien heb je die slogan al weleens voorbij horen komen. We zitten tegenwoordig zo veel, dat het niet gezond meer is. We zitten de hele dag op kantoor en ’s avonds zakken we uitgeput neer op de bank. Wanneer je druk bent met werk en gezin is het begrijpelijk dat sporten er nog wel eens bij inschiet. Jammer! Gooi het roer om. Al begin je maar met kleine stapjes; in beweging komen is belangrijk. Met deze vier tips gaat het vast lukken.

1. Kies voor elektrisch

Misschien herken je het wel: alles moet snel, dus op het moment dat je even naar de buurtsuper moet, pak je de auto in plaats van de fiets. Lijkt het te gaan regenen op het moment dat je kinderen naar school brengt? Hup, in de auto. Toch is het jammer dat je die korte beweegmomenten mist! Zie je op tegen die Nederlandse tegenwind? Maak het jezelf dan ietsje makkelijker en kies voor een elektrische fiets, bijvoorbeeld een elektrische fiets via Mantel.com. Met een e-bike ben je zonder veel inspanning binnen de kortste keren op plaats van bestemming, zonder dat je je in het zweet hoeft te werken omdat je alweer tegenwind hebt. Gewoon genieten van de buitenlucht dus!

2. Lekker stofzuigen

Voor beweging hoef je stiekem de deur helemaal niet uit. Het is zelfs heel makkelijk om die beweging te combineren met een andere taak die ‘moet’: het huishouden. Daarbij geldt dat je meer calorieën verbrand wanneer je lekker ineffectief bezig bent. Ben je een warhoofd dat altijd naar beneden loopt, beneden bedenkt dat je nog wat boven hebt liggen en daardoor nog een keer de trap op en af moet? Wees blij! Traplopen is een prima manier om in beweging te blijven. Het omhooglopen zorgt er namelijk voor dat je hartslag versnelt. Je krijgt dus gratis een momentje cardiotraining. En vergeet ook vooral niet om regelmatig te stofzuigen. Een keer het hele huis stofzuigen scheelt je 150 kcal!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

vrouwen op fiets

3. Koop een goede stappenteller

Ben je competitief ingesteld? Koop een goede stappenteller en ga de strijd aan… met jezelf. Kun je je record van gisteren vandaag verbeteren? Of stel jezelf het doel om dagelijks een bepaald aantal stappen te halen. Het aantal stappen op je stappenteller zal je motiveren om net wat extra’s te doen. Even een rondje koffie halen voor de collega’s, na het eten toch nog snel even een blokje om, of lekker achter de kinderen aanrennen in de tuin. Die cijfertjes op de teller kunnen een wereld van verschil maken als het gaat om motivatie vinden!

4. Plof niet op de bank

Ja, natuurlijk heb je na een drukke dag de neiging om ’s avonds lekker op de bank te ploffen, voor een goed boek of spannende Netflix-serie. Als je meer wilt bewegen is het alleen beter om te voorkomen dat je op die bank terechtkomt. Want als je eenmaal op de bank zit, zal het heel lastig zijn om er weer van af te komen. Heb je het plan opgevat om om 20.00 uur met een vriendin naar de sportschool te gaan? Denk dan niet om 19.00 uur: ‘He, lekker even tv kijken’. Het gevolg zal namelijk zijn dat je inkakt en de kans dat je besluit om de afspraak af te zeggen steeds groter wordt. Heb je een sportafspraak ’s avonds? Zorg er dan voor dat je in beweging blijft tot die tijd. Met een beetje geluk heb je ná de afspraak toch nog even tijd om op de bank te ploffen – met het gelukzalige gevoel dat je je best weer gedaan hebt!

Reageer op artikel:
Zo blijf je in beweging! [4 tips]
Sluiten