Petra
Petra Blog 1 Jan 2010

Zin in Opvoeden

Psycholoog-psychotherapeut Manfred van Doorn werkte meer dan twintig jaar met allerlei soorten gezinnen. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om behoeften van kinderen op de juiste manier te vervullen. Mede aan de hand van voorbeelden uit films en documentaires beschrijft hij hoe opvoeders kinderen kunnen voorbereiden op een toekomst waarin ze, vanuit hun hartstocht en eigenheid, opbouwend kunnen bijdragen aan een groter geheel. Het boek heeft als subtitel behoeften, deugden, duurzaamheid, omdat het laat zien hoe de vervulling van behoeften helpt om kwaliteiten te ontwikkelen die passen bij een duurzame samenleving.

Inclusief gratis poster. Deze poster geeft een overzicht van de belangrijkste kinderlijke behoeften en de bijpassende opvoedingsvaardigheden in het licht van de ontwikkeling naar een duurzame levenswijze.

Dit rijk geïllustreerde boek is gebaseerd op het Double Healix model dat wereldwijd wordt gebruikt bij het ondersteunen van opvoeders, het trainen van leiders en het maken van films.

Dit boek is bij ons in de webshop te bestellen.

Reageer op artikel:
Zin in Opvoeden
Sluiten