Petra
Petra DIY 7 May 2012

Zelf een lampenkap bekleden

Iedereen wil een leuke kamer voor zijn kindje inrichten. Met een zelfbekleedde lampenkap aan het plafond maak je de babykamer nóg persoonlijker en heb je een originele lamp aan het plafond hangen.

Zorg ervoor dat je in ieder geval een frame in huis hebt voordat je aan de lamp begint. Je kan een nieuwe lampenkap kopen, maar met een oude lampenkap valt ook prima te werken.

Rol de lampenkap over een vel papier om de contouren vast te stellen. Vergeet niet aan te geven waar je bent begonnen. Zo krijg je de goede maat van de kap.

Leg het papieren patroon op de door jou uitgekozen stof, trek de contouren over en knip de stof uit. Zorg er wel voor dat je een centimeter speling overhoudt, zodat je de stof nog kunt plakken.

Rol de stof over de lampenkap en plak alle uiteinden vast met textiellijm of dubbelzijdig tape. Vouw als laatste de stof aan de boven- en onderkant van de lamp naar binnen en plak ook deze vast.

Versieren
Wil je de lamp ook nog versieren? Beplak de lamp met leuke figuurtjes of lapjes stof. Of laat de patronen van het behang terug komen in de lamp door de patronen uit overgebleven behang te knippen en vast te lijmen op de lampenkap.

Bron: www.101woonideeen.nl

Bron uitgelichte afbeelding: Baby-lampen.nl

Reageer op artikel:
Zelf een lampenkap bekleden
Sluiten