Petra
Petra Blog 21 Dec 2011

Werkende moeder is gestrest

Het vinden van een balans tussen werk, kinderen en andere verantwoordelijkheden wordt door de meerderheid van de werkende moeders als stressvol ervaren.

Dit blijkt uit een onderzoek van TheBump.com en Forbes Woman onder 1200 vrouwen. Van de werkende moeders zegt 92 procent dat het werk niet eindigt als zij het kantoor verlaten. De deelnemers geven aan zich gestrest te voelen wanneer het aankomt op het combineren van kinderen en verplichte werkzaamheden op kantoor.

Hulp
Ruim 89 procent van de thuisblijfmoeders zegt zich overweldigd te voelen door hun verantwoordelijkheden en dat de partners weinig medeleven tonen als er een beetje extra hulp nodig is. Bijna 85 procent zegt dat ze geen rustmoment heeft wanneer haar partner thuis komt van het werk. De helft van de vrouwen zegt dat ze nooit een break heeft van het ouderschap en dat terwijl 96 procent aangeeft dat hun partner wel zulke rustmomentjes heeft.

Wrok
Zowel thuisblijfmoeders als werkende moeders zeggen dat zij wrok voelen over hun onevenwichtige last aan verantwoordelijkheden. Bijna een derde vindt dat hun partner thuis wel wat meer mag doen. De ondervraagden beweerden zich een ‘getrouwde single moeder’ te voelen.
 

Reageer op artikel:
Werkende moeder is gestrest
Sluiten