Welke anticonceptie na de bevalling?

anticonceptie
Hoewel de meeste vrouwen hun hoofd niet hebben staan naar anticonceptie na de bevalling, is het toch een onderwerp waarover nagedacht moet worden. Vooral als je flesvoeding geeft kun je al heel snel na de bevalling weer vruchtbaar zijn. Gemiddeld heeft een vrouw die flesvoeding geeft, 6 weken na de bevalling haar eerste menstruatie alweer. Aangezien je twee weken voor je menstruatie eisprong hebt, en dus vruchtbaar bent, is het zinvol om alvast voor jezelf te bedenken welke vorm van anticonceptie geschikt voor jou kan zijn. Ook vrouwen die borstvoeding geven moeten goed weten wanneer ze weer vruchtbaar kunnen zijn. Bij volledige borstvoeding kan het maanden duren voordat je weer ongesteld wordt, maar dat is niet bij iedere vrouw zo.

Kies de juiste anticonceptie
• Wanneer je na de bevalling de kans op een nieuwe zwangerschap klein wilt houden, is het verstandig om zelfs al tijdens je zwangerschap over anticonceptie na te denken. Om de juiste anticonceptievorm te kiezen die het beste bij je past is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen:
• Ga je borst- of flesvoeding geven?
• Welke vorm van anticonceptie gebruikte je voor je zwangerschap?
• Welk ‘risico’ op zwangerschap vind je aanvaardbaar?
 

1 REACTIE

 1. Beste,
  Ik zit er sterk aan te denken om T-Safe te gebruiken na de zwangerschap, omdat ze het volgende op de website hebben staan (en erg positief klinkt):
  T-Safe is hormoonvrij en daardoor het meest ideale middel voor vrouwen die borstvoeding willen geven!
  T-Safe kan al na 4 of 6 weken na de bevalling geplaatst worden. Direct beschermd tegen zwangerschap en je weet zeker dat er geen hormonen in je borstvoeding terecht komen! :baby3:

  Hebben jullie ervaring met het gebruik van T-Safe? Het is zeer betrouwbaar (opgenomen in de Standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap) en heeft geen bijwerkingen, dus klinkt mij als muziek in de oren 🙂
  Ik hoor graag!

Reageer op dit bericht!