Petra
Petra Blog 31 May 2012

Weinig kennis van anticonceptie

Veel vrouwen hebben weinig kennis van anticonceptiemiddelen. Dit blijkt uit onderzoek van Motivacation, onder Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 16 tot 55 jaar.

Slechts een minderheid van de vrouwen weet wat hun anticonceptie precies doet. Het blijkt wel dat vrouwen het belangrijk vinden om te weten of hun anticonceptie veel of weinig hormonen bevat in vergelijking met andere methoden. 

Betrouwbaarheid is voor veel vrouwen belangrijk bij de keuze voor een anticonceptiemiddel. Bijwerkingen zijn daarnaast een belangrijk criterium waar op gelet wordt. De pil zien wij overigens als meest betrouwbaar.

Tegenwoordig is er ook meer keus aan anticonceptiemiddelen. “De meeste vrouwen hebben ooit de pil voorgeschreven gekregen en zijn die altijd blijven slikken. Inmiddels is er veel meer keuze aan anticonceptiemiddelen. Een pil kan een prima anticonceptiemiddel zijn, maar vrouwen die bijvoorbeeld onregelmatige werktijden hebben en daardoor gemakkelijk de pil kunnen vergeten, hebben misschien meer baat bij een anticonceptiemiddel waar ze niet iedere dag aan hoeven denken”, vertelt Catherine van Heest, directeur bij Care for Women.

Bron: Telegraaf

Reageer op artikel:
Weinig kennis van anticonceptie
Sluiten