Petra
Petra Blog 30 Jan 2013

Week van het Vergeten Kind 2013

De Guusje Nederhorst Foundation organiseert van 28 januari 2013 t/m 4 februari 2013 de Week van het Vergeten Kind. Een groot feest op speellocaties in het land voor kinderen voor wie het leven tot nu toe geen feest is. Deze kinderen wonen in jeugdzorginstellingen, maatschappelijke opvangcentra en asielzoekerscentra. Kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en dus niet gewoon kind kunnen zijn.

GNF initieert allerlei initiatieven om de situatie van kinderen in de opvang te agenderen en structureel beter te maken. De doelstelling van de stichting is kinderen uit hun isolement te halen en binnen de opvang een kindvriendelijke omgeving voor ze te creëren waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen.

Niet langer vergeten
Tijdens de Week van het Vergeten Kind wordt er voor het eerst een reclamecampagne gevoerd om het verhaal van kinderen in opvangcentra, en daarmee de grootte van het probleem, invoelbaar te maken en te verspreiden in Nederland. Het zijn als het ware kleine portretjes van kinderen met het verhaal waardoor het kind voor korte of langere tijd niet thuis kan wonen. Dit omdat wij vinden dat een kinderleven niet zo mag beginnen. Omdat wij vinden dat deze kinderen een betere opvang en behandeling verdienen. Omdat wij vinden dat deze kinderen niet langer vergeten mogen worden.

Kijk op www.weekvanhetvergetenkind.nl. Bekijk de website en help mee.
 

Reageer op artikel:
Week van het Vergeten Kind 2013
Sluiten