Week 9

animation_weeks_1to9.jpg
Moeder: Last van een verstopte neus? Dit is heel gewoon tijdens een zwangerschap. Ook kun je spontaan neusbloedingen krijgen. Het helpt om een luchtbevochtiger in huis te gebruiken Je voelt je nog steeds moe, misselijk en misschien zelfs duizelig, een kindje maken is zwaar werk voor je lichaam.

Het is dan ook aan te raden om speciale zwangerschapsvitaminen te gaan slikken. Het is nog niet verplicht om je zwangerschap aan je werkgever te melden. Dit hoeft officieel pas in de 6e maand. Maar als je gevaarlijk werk doet is het wel aan te raden aangepast werk aan te vragen. Je werkgever is verplicht hieraan mee te werken. Dit is de laatste week dat je foliumzuur dient te slikken.

Baby:
Hoera, de ellebogen zijn klaar! En je kleintje begint nu ook flink te bewegen al zul je daar de komende tijd nog niet veel van kunnen voelen. Je kindje is nu ongeveer 2-3 cm en weegt 1-2 gram!! De teenkootjes zijn aanwezig, de geslachtsdelen zijn ook af. Nu begint het harden van de beenderen. In het tandvlees liggen al de knopjes die de tanden en kiezen gaan worden en op de tong liggen al smaakpapillen. Aan het eind van deze week zijn het ruggetje en de hersenen van de baby aangemaakt.

 

2 REACTIES

  1. Ik zit nu exact in deze fase van mijn zwangerschap. Het is mijn. 2e 2e kindje na 4 jaar weer. Alles voelt als nieuw, ik slaap de hele dag. Ik kan me niet voorstellen dat mijn baby al zoveel doet. Enige probleem is dat ik de hele nacht niet slaap. Pas rond 4 uur in de ochtend val ik in slaap. Dat is wel heel vermoeiend.

  2. vanaf vandaag week 9 en vanochtend een verstopte neus 😀
    We tellen vol ongeduld af tot de eerste echo, nog 2 weken en 6 dagen…
    spannend want het is onze eerste zwangerschap 🙄

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.