Week 6

zwangerschapweek6.jpg
Moeder:
6 weken zwanger. Je misselijkheid kan deze week erger worden. Weleda heeft speciale druppeltjes, waardoor je minder misselijk bent. Onthoud, het heet ochtendmisselijk maar het kan op ieder moment van de dag toeslaan. Je borsten zijn gevoelig, voelen zwaar aan en de tepel kan iets donkerder gaan kleuren.

Als je een kat hebt, laat het verschonen van de kattenbak dan over aan je partner, je loopt hiermee het risico om toxoplasmose op te lopen. Dit kan genetische afwijkingen veroorzaken. De meeste vrouwen die katten houden, zijn op vroege of late leeftijd al eens aan toxoplasmose blootgesteld, en dachten dat het om een griepje ging. Nu is een mooie tijd om contact op te nemen met Moeders voor Moeders. Blijf denken aan gezond leven en eten. Eet geregeld groente, vlees en vis om sterk te blijven.

Baby:
Dit is weer een drukke week voor je kindje. Groei is in ontwikkeling. Aan het eind van de week is je kindje 5 mm van hoofd tot stuit. De ooromtrek en het middenoor wordt deze week gevormd. Je placenta wordt dikker maar zal pas met een week of 12 de productie van hormonen over nemen. Het hartje klopt nu wat steviger en de bloedsomloop is af. Deze week groeien er kleine uitstulpingen die later de armpjes en beentjes van je kindje vormen. Ook word er een begin gemaakt aan de lever, pancreas en longen en maag.

2 REACTIES

  1. Ik zit nu in week 6. Vannacht wakker geworden met enorme buikkramp alsof de menstruatie er aan komt. Ben bang dat het misgaat. Heeft iemand goede raad? Huisarts zegt dat ik maar moet afwachten.
    🙁 :sigh:

  2. Ik ben bijna 6 weken en ik voel alleen maar dat ik ongi moet worden en mijn borsten zijn gevoelig verder heb ik een gevoelige hoofdhuid en mijn voetjes kunnen niet veel lopen
    Kramp is niet ernstig mits er geen stolsel bloed met kramp gepaard gaat !!!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.