Week 5

5_weken_zwanger1.jpg
Moeder: 5 weken zwanger. Als je 5 weken in verwachting bent, zul je dit waarschijnlijk gapend lezen. Bij zere borsten kun je bij het slapen gaan een sportbh aandoen, dit verlicht enigzins. De symptomen zijn nog het zelfde als vorige week, maar sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen en misselijk worden vanwege de stijging van het aantal hormonen in je lichaam.

Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben, die zweven door de eerste periode van de zwangerschap zonder spugen en duizeligheid. Wees dus niet ongerust, je hoeft niet altijd wat te voelen. Anders is het als je alle symptomen wel had en ze plotseling niet meer hebt! Raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts of verloskundige.

Baby:
Het hartje begint heel voorzichtig te kloppen deze week. Het is verbazend hoeveel er in zo’n korte tijd is ontwikkelt bij je kindje. Bij een vaginale echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuit. De ruggengraat begint zich te ontwikkelen, je baby is nu officieel een embryo! Gefeliciteerd met 5 weken zwangerschap! De gemiddelde lengte is nu ca. 2 mm.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.