Week 40

40 weken zwanger
Moeder: 40 weken zwanger! “DE” week is nu aangebroken. Maar weinig kinderen worden echter op de verwachtte datum geboren dus ga niet thuis zitten afwachten of je misschien al een weetje voelt. Je kan ook overtijd zijn, dat je kindje misschien nog wel een paar weken lekker in zijn veilige omgeving blijft zitten.

Probeer te genieten van de laatste dagen van je zwangerschap want straks na de geboorte van de kleine zul je zien dat je je buik nog gaat missen.

Baby:
Wat merkt je baby nu eigenlijk van een bevalling? Er zijn verschillende fases tijdens een bevalling. In de beginfase kan je baby gewoon nog lekker doorslapen. Als je bevalling begint met het breken van de vliezen, dan dringen er ineens allerlei geluiden van buitenaf tot je kindje door. Als de weeën elkaar sneller gaan opvolgen, krijgt de baby minder vrijheid en wordt hij wakker. Persweeën zijn het minst prettig, het hoofdje wordt naar beneden geduwd en daarna weer naar achter. Zijn hartje zal sneller gaan kloppen en de zuurstofvoorziening wordt tijdens de tocht door het baringskanaal ook minder. Je kindje kan zich dus een beetje duizelig gaan voelen. Als je kindje eenmaal op de wereld is moet hij in heel korte tijd wennen aan allerlei nieuwe prikkels zoals licht en harde geluiden. Je kindje is nu ca. 50 cm en weegt ca. 3400 gram.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.