Week 3

dreamstime_l_14757152.jpg
Moeder: Je eisprong heeft plaats gevonden en zaadje is doorgedrongen in de eicel. Als het eitje zich innestelt kun je wat bloed verliezen, dit heet een innestelingsbloeding en is niet ernstig. Je lichaam scheidt een proteïne af dat ervoor zorgt dat je lichaam de baby niet als een indringer ziet. Op dit moment ben je zwanger.

De hormonen in je lichaam gaan aan het werk en de zwangerschap is begonnen. Ze maken progesteron aan om er voor te zorgen dat je baarmoedermondslijm na de eisprong weer ondoordringbaar wordt. Ook verhoogt het je lichaamstemperatuur met een halve graad. Het kan zijn dat je last krijgt van kwaaltjes als misselijkheid of afscheiding. Dit is dus normaal. Wil je toch zekerheid ga dan naar een verloskundigenpraktijk.

Baby:

De innesteling gebeurt deze week! Het eitje en het zaadje hebben elkaar gevonden in je eileider en beginnen aan hun reis naar je baarmoeder, dit duurt ca.5-7 dagen. De celsplitsing is al in volle gang. Als het eitje zich heeft ingenesteld heet het een blastocyst en is dan ongeveer 0.1-0.2 mm groot.

 

2 REACTIES

 1. Hallo,

  Mijn vruvhtbaarste dag was 5 november. Ik heb vanmdaag een bloeding met buikkrampen.
  Ik heb al eigenlijk een week last van krampjes.
  Kan dfit innesteling zijn nog of is dit een vroege miskraam?

  Groeten

 2. Beste Git,

  Ik heb jouw vraag doorgestuurd naar onze deskundige Maartje Welten. Zij heeft een eigen sectie op deze website. Je kunt haar vinden onder ‘deskundige’. Je kunt daar over een week ook jouw antwoord vinden. Je kunt eventueel ook een kijkje nemen op het forum. Hopelijk ben je hiermee geholpen.

  Groeten Redactie Kindje op Komst

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.