Week 14

14 weken zwanger
Moeder:
14 weken in verwachting. De hormonale veranderingen in je lichaam zijn in ontwikkeling en worden zichtbaar, meestal verandert je huid. Je krijgt misschien een donkere streep van je navel tot je schaambeen. Het tepelhof (het donkere deel van je tepel) wordt ook donkerder en groter.

Je baarmoeder is nu ongeveer de grootte van een grapefruit. De misselijkheid is vaak nu bij de meeste vrouwen verdwenen. Als je onzeker bent, blijf het dan vragen aan je huisarts of aan de verloskundige. Bereid je voor op de bevalling en het ouderschap, hier heb je ook tijd voor tijdens je zwangerschapverlof. Terwijl dit uiteraard met name bedoeld is om rustig aan te doen.

Baby:
De baby is nu ongeveer 8,5 cm lang en weegt ca. 60 gram. Je kindje produceert nu urine en plast in het vruchtwater. Ook oefent je kindje met “ademen” het ademt nu vruchtwater. Vruchtwater is een geweldige substantie, het vernieuwd zichzelf iedere 3 uur. We weten dat het voor een groot deel bestaat uit urine van je kindje en wat het andere deel is weet niemand zeker. Ook de moderne geneeskunde heeft nog niet overal een antwoord op.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.