Week 11

11 weken
Moeder:
11 weken in verwachting. Het in gewicht aankomen houdt de meeste moeders bezig. In dit deel van de zwangerschap zijn de meeste vrouwen nog niet veel aangekomen, hooguit 1-2 pond per maand. Sommige vrouwen vallen zelfs af, vooral diegenen die door misselijkheid geplaagd worden. Terwijl weer anderen al kilo’s zijn aangekomen.

Het is nu en gedurende de rest van de zwangerschap zaak om gezond te eten, en niet voor 2 zoals zo vaak wordt gezegd, je moet ervan uitgaan dat je gedurende je zwangerschap zo’n 300-500 calorieën per dag extra moet binnenkrijgen. Probeer van junkfood af te blijven en verzeker je ervan dat je voldoende groente, fruit en melkproducten eet. Deze week heb je hoogstwaarschijnlijk een afspraak met de verloskundige. Blijf je vragen stellen; over borstvoeding, de bevalling, over je mogelijke angst voor een miskraam. Ga er bewust mee om.

Baby:
Als je naar foto’s van baby’s kijkt in dit stadium van de zwangerschap, zul je opmerken dat het hoofdje ongeveer de helft beslaat van de totale lengte. Dit zal gaandeweg weer in proportie komen. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. Het kindje weegt ongeveer 10 gram.

1 REACTIE

Reageer op dit bericht!