Waterballet

Linda.jpg
En nee we hebben het hier niet over mooie dansjes in een super mooi zwembad en Emily in een mooi badpakje. Helaas. Lekkage, van de bovenburen. Voor hun vervelend, maar voor ons al helemaal.

Het begon allemaal op zondagochtend, ik zou eindelijk een keertje gezellig met een vriendin naar een massagesalon gaan, toen manlief een natte beschimmelde plek op de muur zag. Oké. En dan ga je verder kijken. Voor we het wisten kwamen we overal natte plekken in het plafond tegen en drupte het vrolijk ritmisch in de meterkast. Tja en dan? Nou, zoeken waar het vandaan komt. Moet niet moeilijk zijn toch? Onze bovenburen waren zich van geen kwaad bewust en gebruikten vrolijk de wasmachine, vaatwasser, etc. Het ritmische gedrup ging van kwaad tot erger.

Eerst dachten er dat het wel mee viel. Tot het laminaat ook krom ging staan. Zeker in Emily haar kamer en in de woonkamer. Dan word het toch wel serieus.

Voor we het wisten haalden we het laminaat in Emily haar kamer eruit. Bouwdroger erin en toen, ehm ja, waar moet Emily slapen? Nou, niet in de woonkamer, want daar is het ook nat, niet in de gang, want daar past bedje niet en daar moet ook de vloer eruit. Tja dan maar bij ons op de kamer ( de enige kamer in huis waar het niet nat is).

Na twee nachten zo geslapen te hebben, hadden we wel door dat leven op een betonnen vloer en overal schimmel, natte plekken en overal dozen, niet echt een leefbare omgeving is om in te wonen. Zeker niet voor een klein meisje dat mega nieuwsgierig is en overal aan wil zitten.

Dus, we gaan logeren! Nu wil het zo zijn dat mijn ouders op vakantie waren en wij dus in mijn ouderlijk huis konden verblijven, in ieder geval voor een week, want dan zouden ze weer terug komen.

Maar natuurlijk, na een week een bouwdroger in huis was het er echt nog niet leefbaar. Dus dat werd even wennen: met mijn paps en mams, Emily en manlief in één huis. Voor Emily was dit even wennen. Die vond het allemaal wel leuk. Althans in het begin. Want toen was ze lief en aardig, maar dat poeslieve aardige meisje veranderde al snel in een valse kat. Tja wat wil je. Ze wist het ook niet meer. Oma zegt dat iets niet mag, mama zegt het, een ander bedje en een andere omgeving.

Bij thuiskomst was het natuurlijk gelijk feest in haar super mooie roze kamertje met mooie nieuwe kast en alle speeltjes leuk neergezet.

Al met al zijn we nu weer ruim anderhalve week thuis. Ik moet nog steeds wennen aan alles dat nieuw is (en zeg maar gerust álles). En Emily moet ook wennen. Haar ritme is totaal weg. Niet willen slapen s’ avonds, s ‘ochtends weer mega vroeg wakker, overdag met vingertjes in haar mond van de moeheid, minder eten etc. etc. En ze hebben haar op het kinderdagverblijf vier weken geleden ook nog eens een boterham met gluten gegeven, dus haar darmen zijn ook van slag. Er is nu wel vooruitgang, maar ze is 3 weken goed ziek geweest.

Ik hoop echt dat Emily haar plekje en haar ritme weer vindt in huis, dan vind ik het ook wel weer.

Reageer op dit bericht!