Petra
Petra Blog 28 Dec 2011

Wat zijn jouw goede voornemens?

Als het einde van 2011 nadert beginnen de meeste mensen al te bedenken van hun goede voornemens van het aankomende jaar worden. Afvallen, stoppen met roken en meer sporten zijn de meest bekende goede voornemens. De truc is om het vol te houden. Hoe ga jij er dit jaar voor zorgen dat je wel volhoud?

Lijstje
Stel een lijst samen waarbij je puntsgewijs aangeeft wat je wilt aanpakken. Zorg er vervolgens voor dat je één slechte gewoonte tegelijk aanpakt. Als je dat voornemen heb behaald, kun je verder met de volgende. Alles omgooien is te rigoureus en erg overweldigend, met als risico dat je uiteindelijk geen enkel voornemen hebt aangepakt.

Maak het je eigen
Probeer de slechte gewoontes te vervangen door goede. Ga op de momenten waarop je een sigaret zou roken een blokje om. Blijf bezig tijdens de televisiereclame blokken en doe de dingen die je moet doen – vaatwassen uitruimen, wasmachine aanzetten, naar het toilet gaan – om te voorkomen dat je naar de voorraadkast loopt. Je wilt natuurlijk ook niet van de ene slechte gewoonte af en jezelf een nieuwe slechte gewoonte aanleren.

Weet waarvoor je het doet
Houd goed in je achterhoofd wat de voordelen zijn van deze verandering. Herinner jezelf er dagelijks aan waarom je dit doet. Hang die skinny jeans die je weer wilt kunnen dragen in het zicht, plak een foto van rokerslongen op de koelkast. Dit stimuleert je!

Heb jij dit jaar goede voornemens?
 

Bron: de Telegraaf

Reageer op artikel:
Wat zijn jouw goede voornemens?
Sluiten