Wanneer ben ik uitgerekend?

Marion:

Ik ben, zonder dat wij dat in de planning hadden in verwachting van onze vierde. Ik heb geen idee meer wanneer de 1e dag van mijn laatste menstruatie was. Ik ben vorige maand bij de gynaecoloog geweest voor iets anders en hij zag toen (op 7 sept) op mijn echo het eitje van die maand al rijpen, maar ik weet dus niet wanneer ik die maand begon te menstrueren. 

Mijn cyclus is eigenlijk altijd keurig rond de 29 dagen. Ik verwacht dus dat mijn eisprong van oktober rond de 8e was. De dag waarop mijn man en ik een heel gezellige avond hadden. Zo gezellig dat we de ac zijn vergeten (Ik was al een week of 7 niet meer aan de pil, mijn man heeft op 22 nov een afspraak voor een vasectomi). Nu testte ik afgelopen woensdag positief. Ik verwacht dan ook dat ik op 30 juni uitgerekend ben. Klopt dat een beetje?

Maartje Welten – verloskundige:

Hoi Marion,

Wat spannend voor jullie en vooral omdat het niet meer in de planning lag ook een schok lijkt me. Maar 8 sept zal dan mogelijk de conceptie dag zijn geweest. 14 dagen ervoor is dan je eerste dag van je laatste menstruatie. Je komt dan op een uitgerekende datum van 31 mei. Je zal bij de verloskundige een echo krijgen en aan de hand daarvan kunnen ze
Precies vertellen hoeve je zwanger bent. Al begonnen met foliumzuur? 

Succes met de zwangerschap!

Met vriendelijke groet,

Maartje Welten

Heb je een vraag? Stuur ons deze dan via e-mail!
 

Reageer op artikel:
Wanneer ben ik uitgerekend?
Sluiten