Petra
Petra Wonen 24 Sep 2020

Vijf tips voor een inspirerende thuiswerkplek

Heb jij een kantoorbaan? Grote kans dat jij dan de afgelopen maanden thuis hebt gewerkt. En het ziet er naar uit dat we dit de komende tijd ook nog blijven doen. Aan het begin van deze thuiswerk periode nam je waarschijnlijk nog genoegen met een plekje aan de keukentafel, maar nu deze periode toch wat langer duurt is een fijne rustige werkplek wel zo prettig. Maar hoe richt je zo’n werkplek nou in? Hier vijf punten waar je op moet letten bij het inrichten van jouw thuiswerk plek.

1. Eénheid

Jouw thuiskantoor behoort gewoon tot jouw interieur. Deze mag dus ook zeker stijlvol ingericht zijn. Zorg voor éénheid en trek de stijl van de rest van jouw interieur door naar jouw thuiskantoor. Laat gebruik van materialen en kleuren terugkomen en gebruik dezelfde stijl meubels. Creëer dezelfde sfeer als in de rest van het huis door bijvoorbeeld dezelfde kleur op de muur of hetzelfde behang te gebruiken. Naast éénheid, creëer je hiermee ook rust. En dat is wel zo prettig voor een werkplek.

2. Ergonomische werkplek

Ergonomische werkplek

Naast stijlvol wil je ook een werkplek hebben die ergonomisch verantwoord is. Bespaar dus niet op de meubels. Een ergonomische werkplek betekent niet alleen een goede, comfortabele bureaustoel, maar ook een goed bureau en voldoende lichtinval. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie waarmee je kunt spelen met lichtinval. Denk aan lichtdoorlatende rolgordijnen of in-betweens of ga voor duettes. Deze kun je zowel van onder als van boven openen. Zo word je niet afgeleid door bezigheden van buiten, maar laat je wel voldoende licht binnen om goed te kunnen werken.

3. Slim opbergen

Clean desk policy. Dit geldt vast bij jouw werkgever. Zet dit dus thuis ook door. Een opgeruimde werkplek zorgt voor meer rust. En van meer rust gaat je productiviteit omhoog. Zorg dus voor veel opbergmogelijkheden door bijvoorbeeld een inbouwkast aan te schaffen. Inbouwkasten zijn tegenwoordig in vele maten en kleuren te verkrijgen. Er zit altijd iets bij dat past bij jouw interieur. Je kunt zelfs je bureau in de kast laten inbouwen. Geweldige oplossing voor wanneer je weinig ruimte hebt.

4. Kleur

Rust op je werkplek is wel zo prettig. Wetenschap heeft aangetoond dat blauwe tinten rustgevend zijn. Rood geeft je zelfvertrouwen en groen stimuleert je creativiteit. Wil je de ideale werkplek creëren zorg dan dat deze kleuren terugkomen in het interieur. Pak die kwast op en geef de muur een kleur, laat de kleuren terugkomen in accessoires of geef je bureau een nieuw likje verf.

5. Zuurstof

Je brein heeft zuurstof nodig. Dit kun je natuurlijk binnen laten door de ramen open te zetten, maar in de winter is dit misschien niet zo’n goed idee. Een andere manier om zuurstof binnen te halen is door middel van planten. Er zijn veel planten die goed zijn voor de luchtzuivering of zuurstofgraad. Vaak staat dit op de kaartjes bij de planten. Goed voor je bovenkamer, maar het staat ook nog eens super in jouw eigen thuiswerk kantoor!

Reageer op artikel:
Vijf tips voor een inspirerende thuiswerkplek
Sluiten