Petra
Petra Wonen 19 Jun 2020

Verlichting in de kinderkamer: van sterrenhemel tot vloerlamp

Een kinderkamer heeft meestal meerdere soorten verlichting. Dat komt omdat je elke soort verlichting voor een ander doel gebruikt. Je hebt sfeerverlichting, nachtverlichting en natuurlijk ook gerichte verlichting om goed bij te kunnen zien. Ga jij de verlichting in de kinderkamer veranderen? Met deze soorten verlichting is jouw kinderkamer super handig én super mooi!

Vloerlamp: ideaal voor gericht licht

Een vloerlamp is allereerst erg praktisch in de kinderkamer. Je kunt het licht precies laten schijnen op de plek waar dat nodig is. Een staande lamp is dus handig voor in de hoek waar je een boekje voor wilt lezen of om bij de commode neer te zetten. Naast de praktische voordelen is een vloerlamp ook ideaal als eyecatcher in de kinderkamer. Je kunt er de kamer eenvoudig mee stylen. Het licht van een vloerlamp is meestal redelijk zacht licht, dat specifiek gericht wordt op een bepaalde plaats. Maar je kunt ook gaan voor een vloerlamp met dimmer, zodat je zelf kunt instellen hoe fel je het licht wilt hebben.

Verlichting in de kinderkamer

Prettig licht met een wandlamp

Een wandlamp is meestal niet direct bedoeld als basisverlichting, maar eerder als sfeerverlichting. Een wandlamp kan bijvoorbeeld dienen als mooie decoratie. Kies je voor een kleine wandlamp, dan kan deze ook worden toegepast als nachtlampje voor je kind. Wandlampen geven een kamer meer cachet en maken het er bovendien gezelliger. Het indirecte licht is zacht en prettig, zeker ’s avonds. Het is bijvoorbeeld ook ideaal om je kleine kindje bij te voeden of te verschonen, zodat je wel kunt zien wat je doet zonder dat je een felle lamp aan hoeft te doen.

Plafondverlichting: de basis

Plafondverlichting is meestal de basisverlichting van de kinderkamer. Je kunt kiezen voor diverse soorten plafondverlichting. Een eenvoudige plafonnière kan bijvoorbeeld al prima dienen als hoofdverlichting. Maar er zijn ook ontzettend veel leuke kinderkamer lampen in allerlei thema’s. De hoofdlamp wordt vooral gebruikt tijdens ‘spitsuur’: in de ochtend bij het opstaan en aankleden en in de avond bij het klaarmaken voor de nacht.

Extra sfeerverlichting voor de kinderkamer

Sfeerverlichting voor de kinderkamer

Tegenwoordig zijn er veel extra soorten sfeerverlichting voor de kinderkamer. Zo zijn er veel lampjes die indirect licht geven door iets te projecteren. Er zijn bijvoorbeeld leuke nachtlampjes die een sterrenhemel op het plafond van de kinderkamer projecteren. Een moodlight kan van kleur veranderen, wat natuurlijk erg leuk is voor kinderen. En wat dacht je van een wake-up light als je kind in de winter moeilijk uit bed komt? Kortom: er zijn heel veel opties als het gaat om leuke extra sfeerverlichting in de kinderkamer.

De meeste mensen hebben alleen een plafondlamp in de kinderkamer. Daar is op zich niets mis mee, maar denk je eens in wat je nog meer allemaal kunt doen! Door te spelen met verschillende soorten licht kun je de kinderkamer een heel andere uitstraling geven. Sfeerverlichting is bijvoorbeeld ook een handige manier om op een goedkope manier de kinderkamer te decoreren. Zo maak je de kinderkamer stijlvol, praktisch én gezellig.

Reageer op artikel:
Verlichting in de kinderkamer: van sterrenhemel tot vloerlamp
Sluiten