Petra
Petra Gezondheid baby 28 Oct 2011

Veiligheid tijdens het slapen

Inbakeren komt weer steeds meer in de “mode”. Als je je kindje inbakert op de juiste wijze kan dit de kans op wiegendood zelfs enigszins verkleinen. Je kindje zal namelijk rustiger en meer comfortabel slapen. Door het inbakeren ligt je kindje stabieler in zijn bedje, hij zal minder snel ontwaken en zich veel veiliger voelen.

Let er wel op dat je voor het inbakeren een luchtige doek gebruikt en zorg ervoor dat de kinderkamer niet te warm is. Waarschijnlijk ten overvloede maar je legt een ingebakert kindje uiteraard niet op zijn buik.

Heeft het gebruik van een fopspeen invloed op de kans op wiegendood?
Onderzoeken in Amerika hebben aangetoond dat de kans op wiegendood bij kindjes die een fopspeen gebruiken kleiner is dan bij kindjes die geen fopspeen gebruiken. Het wordt door diverse instanties in Amerika tegenwoordig zelfs aanbevolen om je kindje in het eerste levensjaar te laten slapen met een fopspeen.

Het is niet nodig om elke keer als je kindje de speen uit zijn mondje laat vallen deze weer terug te stoppen. Uiteraard moet je je kindje niet dwingen een speen te gebruiken als blijkt dat jouw kindje het liever niet wil. Ook dien je te wachten met het aanbieden van de speen tot je borstvoeding goed opgang is en je kindje goed bij je drinkt. Het is uiteraard aan jou om de voor- en nadelen van een fopspeen tegen elkaar af te wegen.

Heb ik een babyfoon of sensormatje nodig?
Er zijn diverse systemen om je kindje in de gaten te kunnen houden. Dit kan door middel van een “traditionele” babyfoon, een camerasysteem en zelfs met een ademhalingsregistratiematje. Of jij één van deze systemen nodig hebt bepaal je zelf. Als je kindje al ademhalingsproblemen heeft kan naast een gewone babyfoon een sensormatje heel prettig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Nanny Care. De Nanny is een Breath monitor die door middel van een zeer gevoelig sensormatje, onder het matras van het babybedje, de ademhaling van jouw kindje in de gaten houdt; mocht er een probleem worden geconstateerd, dan laat de Nanny dit duidelijk horen. Klik hier voor meer informatie over de Nanny Care of klik hier om te bestellen.

Bijna iedere moeder worstelt met ongerustheid en dat is niet geheel onterecht. In het eerste levensjaar ademen baby’s onregelmatig en soms te langzaam. In sommige gevallen stopt de ademhaling van schijnbaar gezonde baby’s. Het bedje behoort de veiligste plek te zijn voor een baby en daarom is het van het grootste belang om deze zo veilig mogelijk in te richten. In veel landen is de “Nanny Breath monitor” een gebruikelijk preventiemiddel dat niet is weg te denken uit het kraampakket.

Ook al is je kindje gezond het kan voor jou en je partner heel geruststellend zijn om te weten dat er een systeem is dat je kindje extra in de gaten houdt.

Ook camerasystemen zijn steeds meer in opkomst, bijvoorbeeld een CameraOppas set. De CameraOppas set biedt de unieke mogelijkheid je kind altijd dicht bij je te hebben en zo van die mooie, nieuwe en ontroerende momenten te genieten. Of gewoon om je ervan te verzekeren dat het goed gaat. Ideaal voor moeders en vaders op hun werk, op de meerdaagse bijscholingscursus, de dienstreis naar het buitenland, tijdens het etentje bij de buren, het weekendje weg met zijn tweeën of, tussendoor, als je gewoon eventjes wilt zien en horen wat er gebeurt.

100% noodzakelijk zijn deze systemen meestal niet. Het gebruik ervan kan echter wel een hoop rust geven.
 

Reageer op artikel:
Veiligheid tijdens het slapen
Sluiten