Petra
Petra Lifestyle 14 Feb 2022

Veilig op stap met de auto? Lees de 3 tips!

Met je gezin een dagje uit in Nederland. De meeste gezinnen kiezen hiervoor de auto. Reizen met de auto heeft tal van voordelen. Je bent flexibel in wanneer je vertrekt of ergens aankomt. Daarbij is het een praktisch vervoersmiddel. Iedere auto heeft wel opbergruimte voor extra spullen als een buggy of een extra tas. Zelf de regie over de radio én geen last van omstanders zoals je die in het openbaar treft. Een dagje weg of een vakantie kun je dus goed met de auto afleggen. Om dat veilig te doen, hierbij 4 tips die elk gezin nodig heeft.

Check de kinderstoeltjes

Tot wanneer moeten kinderen verplicht in een kinderstoeltje? In Nederland is dat tot een lengte van 1,35 meter. Let er op dat het om een goedgekeurd autostoeltje gaat. Deze zijn uitgebreid getest of ze aan allerlei veiligheidsvoorschriften voldoen.

De kinderstoelen zijn aangepast naar gewicht. Zo weet je zeker dat de stoel goed past. Er zijn ook autostoeltjes die naar lengte zijn ingedeeld. Deze herken je aan de i-Size goedkeuring. Kies je voor een kinderstoeltje met i-Size goedkeuring? Je kindje kan dan tot 15 maanden vervoerd worden. Je zet het stoeltje tegen de rijrichting in. Met de beentjes naar de achterbank en het hoofdje kijkt uit op de stoel of bank.

Als je kind langer als 1,35 meter is kun je ook een zitverkleiner aanschaffen. Zo zit je kind wat hoger.

Check de kinderstoeltjes

Besteed aandacht aan je autoverzekering

Je hoopt het nooit, maar stel dat je onderweg een aanrijding krijgt. Dan is het prettig als de schade snel en goed opgelost wordt. Ook als je kind zelf schade aan de auto toebrengt, kun je dit in de dekking van de autoverzekering opnemen. Denk aan een portier wat tegen een andere auto aangegooid wordt. Het is nooit weg om je eens goed te verdiepen in de autoverzekering.

Er zijn autoverzekeringen waarin ook pechhulp opgenomen is. Bij pech onderweg komt er dan snel een servicemonteur naar je toe. Een geruststelling als je met de auto vertrekt! Maak een screenshotje van de gegevens van de autoverzekering en het nummer dat je kunt bellen bij problemen. Zo heb je de contactgegevens snel bij de hand en kun je vlot weer de weg op.

Van vervangend vervoer tot een snelle afwikkeling bij een aanrijding. Een schadeverzekering geeft rust.

Laat de kleine en grote beurt ook plaatsvinden

Een auto die goed onderhouden is, geeft minder kans op problemen onderweg. Bezuinig liever niet op de kleine en grote beurt van de auto. Door regelmatig onderhoud, kunnen grote reparaties ook nog wel eens voorkomen worden. Zo hoeft er niet een groot en duur onderdeel vervangen te worden, met een hoge rekening als gevolg.

Monteurs kijken daarnaast naar zowel het oliepeil als de koelvloeistof. Het komt nog steeds regelmatig voor dat mensen in Nederland een noodstop op de snelweg moeten maken. Reden? Het olielampje wat rood brandt of de koelvloeistof die lekt. Ga veilig op weg en laat je auto regelmatig nakijken.

Als laatste kan het geen kwaad om ook even te kijken of je alles daadwerkelijk in de auto hebt liggen. Denk aan een reservewiel, krik en gele hesjes. Ook de gevarendriehoek en verbandtrommel ontbreken in menig auto. Eenmaal aangevuld ga je veiliger en gerust op weg.

Welke tip is voor jou van toepassing?

Reageer op artikel:
Veilig op stap met de auto? Lees de 3 tips!
Sluiten