Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling – Beatrijs Smulders

De eerste, kostbare tijd met een baby. Moeder en vader worden is, vooral de eerste keer, een ongelofelijke overgang. Het lijkt wel een granaatinslag: eerst de heftigheid van de bevalling en daarna het besef dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

‘Voor kersverse ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken,’ schrijft Beatrijs Smulders in Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling. Een boek vol tips en geruststellende informatie, maar ook genieten van andermans verhalen en constateren: ‘Hé, dat heb ik ook… ik dacht dat ik de enige was!’

Er zijn veel boeken geschreven over conceptie, zwangerschap en bevallen, maar als de baby eenmaal geboren is, worden de ouders geconfronteerd met onzekerheden en vragen. Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de geboorte is gebaseerd op de ervaringen van Beatrijs Smulders tijdens haar werk als verloskundige. Het boek belicht behalve medisch-verloskundige aspecten ook de grootse én tegelijk alledaagse zaken rond het moeder en vader worden: het onschatbare belang van het hechten aan en de fijnzinnige afstemming op de baby.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld en staat boordevol tips. Heel speciaal is het ‘vader-hoofdstuk’, waarin de echtgenoot van Beatrijs Smulders, regisseur Roel van Dalen, zijn ervaringen en die van andere vaders beschrijft. Voor op het nachtkastje, de salontafel of als kraamcadeau: Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling is een absolute aanrader voor alle kersverse ouders.

De auteur
Beatrijs Smulders (1952) volgde een opleiding tot verloskundige. Zij ontwikkelde zich tot een internationaal bekend voorvechtster van de Nederlandse verloskunde. In 1992 richtte zij in Amsterdam het Geboortecentrum op, een centrum met verloskundige praktijk, kraambureau, consultatiebureau, pre- en postnatale cursussen, kinderopvang en de geboortewinkel voor zwangerschaps- en babyartikelen. Beatrijs Smulders schreef vijf boeken, waaronder Veilig bevallen, Veilig zwanger en Weeën in de nacht. Ze is getrouwd met regisseur Roel van Dalen en heeft twee zoons.

Auteur Beatrijs Smulders
Omvang 242 pagina’s
ISBN 90 215 8345 3
Prijs € 27,95
 

Reageer op artikel:
Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling – Beatrijs Smulders
Sluiten