Vanaf 7 maanden

Voedingsschema voor een baby bij de leeftijd van 7 maanden:

Baby bij een leeftijd van 8 maanden:

8.30 uur 200cc opvolgmelk met 6 schepjes bambix groeiontbijt
11.00 uur Fruitpapje
12:30 uur boterham + fles 200cc
(drinkt die niet helemaal leeg)
15:00 uur flesje roosvicee + koek
16:30 uur warme maaltijd + yoghurt
19:30 uur  200cc opvolgmelk

Het schema voor baby’s van 10 maanden:

Vanaf 10 maanden gaat je baby over op 3 maaltijden per dag. En kan dus mee eten met de tijden die je zelf aanhoudt. Het schema ligt dus nu helemaal in je handen.

De 3 voedingen bestaan dan uit een ontbijt van brood of pap. Lunch bestaat uit een broodmaaltijd en in de avond een warme hap. Tussendoor een fruithapje. De hoeveelheid die je geeft hangt af van de behoefte van je kleintje. Ook tussendoor maar ruim voor de maaltijd geeft je 2 a 3 bekertjes drinken, een koekje, soepstengel, broodkorst of net wat je baby lekker vind. Wees echter voorzichtig met suiker en siroop.

Aanbevolen blijft ongeveer 500cc aan opvolgmelk. Krijgt je baby minder, dan moet je extra vitamines geven. Vraag welke dit zijn bij je consultatiebureau. Wanneer je baby 1 jaar is mag hij met de pot mee gaan eten. Houd wel in de gaten hoe je kind reageert op bijvoorbeeld kruiden en specerijen. Krijgt hij last van darmkrampjes, wacht er dan nog even mee. Word er geen opvolgmelk meer gegeven dan dien je je kind wel de nodige vitamines te geven. Per dag wordt zo’n 300ml aan melkproducten aanbevolen.

Reageer op artikel:
Vanaf 7 maanden
Sluiten