Vaders moeite met multitasken

Maar liefst 30% van de vaders met kinderen op de basisschool heeft moeite met het verdelen van hun aandacht tussen werk en kinderen. Dit blijkt uit onderzoek door het tijdschrift Groter groeien in samenwerking met De Nationale Ouder Monitor 2011.

Veel vaders vinden de combinatie werk en gezin lastig. Zo vraagt een vader uit het onderzoek zich af: “Als ik bij het afzwemmen van mijn kind wil zijn, kan ik niet die belangrijke meeting op mijn werk voortzetten. Hoe doen andere vaders dat? Gaan die ook eerder naar huis terwijl de vergadering nog niet is afgelopen? Blijven die thuis als hun kind ziek is?”

Mannen willen een grotere rol spelen in het gezin, maar de maatschappij is nog steeds erg op fulltime werkende mannen gericht. Al werken ze bijvoorbeeld een dag thuis of een dag minder, de werkgever vraagt toch een fulltime inzet. 

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat 6% van de vaders denkt dat hij de afgelopen jaren meer invloed heeft gekregen in de opvoeding van zijn kinderen. 15% van de mannen vindt het ook moeilijk om het gezinsleven te combineren met het zien van vrienden. 

 

Bron: Nederlands Media Nieuws

Reageer op artikel:
Vaders moeite met multitasken
Sluiten