Uitvaartverzekering – regel het goed, help je nabestaanden

Er kan je zomaar iets overkomen. Daar wil je natuurlijk niet te lang stil blijven staan, zeker niet wanneer je ouder bent van jonge kinderen. Je moet er toch niet aan denken dat je hen alleen achter laat? Toch is het goed om er af en toe wél even aan te denken. Je kunt je nabestaanden hierdoor namelijk extra leed besparen.

Grafkist in de woonkamer

Ooit zag ik op tv een man die al jaren zijn grafkist in de woonkamer klaar had staan. Niet omdat hij uitkeek naar de dood, maar omdat hij zeker wist dat dit de kist was waarin hij wilde liggen als het zo ver was. Dus waarom zou je wachten met aanschaf totdat het moment daar was? Ik moest eerst vooral erg lachen om het verhaal. Wat zou bezoek wel niet denken als ze daar de woonkamer binnenkwamen!?Ik moet er persoonlijk niet aan denken dat er een grafkist in de woonkamer staat. Maar daarna bedacht ik dat het voor z’n nabestaanden best makkelijk was. Na zijn dood zou er in ieder geval niet meer over die kist nagedacht hoeven te worden. Geen discussie over wat hij wel of niet wilde, maar simpelweg de grafkist uit de kamer halen en hem er in leggen. Met de gedachte dat dit helemaal was wat hij had gewild. Dat is toch fantastisch? Toch dacht ik wel: ‘Goh, weet ik eigenlijk al wat ik wil?’ Het antwoord was nee, want ik had nog nooit nagedacht over mijn eigen begrafenis.

Weet jij het al?

En ja, toen heb ik er wél even over nagedacht. En daarna volgde al snel de heel Nederlandse gedachte: ‘En wat moet dat dan allemaal wel niet kosten?’. Voor mij voldoende reden om toch eens te gaan kijken naar de mogelijkheden. Ik wil namelijk niet dat mijn man of kinderen geld bij elkaar moeten zoeken wanneer die begrafenis écht komt. Daarna kwam ik al snel uit op het idee dat het slim was om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met een uitvaartverzekering weet je namelijk van tevoren al zeker dat er geld is voor de gewenste begrafenis. Zo neem je je nabestaanden dus zorg uit handen in een voor hen toch al moeilijke tijd. Uitvaartverzekering vergelijken bracht mij uiteindelijk bij een aanbieder met voor mij interessante voorwaarden en een passende premie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

moeder en dochter buiten

De juiste uitvaartverzekering

Overigens kan het ook nuttig zijn om verzekeringen te vergelijken op het moment dat je al een uitvaartverzekering hebt. Zo bleek mijn vader al jaren een vast verzekerd bedrag te hebben. Een bedrag waarvoor je 20 jaar geleden waarschijnlijk een prachtige begrafenis kon regelen. Voor tegenwoordig was dat bedrag alleen lang niet toereikend meer. Daar hebben we dus iets aan gedaan. En en passant hebben we ook onze uitvaartwensen vastgelegd via dezelfde website. Grappig was dat door het doorspreken en uitdenken van al die details, het gesprek over zo’n zwaar onderwerp opeens veel luchtiger werd. En uiteindelijk was ik vooral blij met het feit dat ik mijn wensen nu duidelijk heb en dat ik zeker weet dat mijn nabestaanden niet in geldproblemen hoeven te komen als het moment daar is. De komende jaren kan ik dus met een gerust hart over leukere dingen nadenken 🙂

Reageer op artikel:
Uitvaartverzekering – regel het goed, help je nabestaanden
Sluiten