Top 10 meest bijzondere moeders

Jaarlijks worden er meer dan 200.000 kinderen wereldwijd geboren. Al deze baby’s hebben de liefste moeder ter wereld, maar sommige moeders zijn wel heel apart. Bekijk hier de top 10 meest bijzondere moeders ter wereld.

1. De kleinste moeder ter wereld

Als eerste in het rijtje van bijzondere moeders een wel heel kleine moeder. Stacey Herald kampt met de zeldzame ziekte Osteogenesis Imperfecta of brozebottenziekte. Dit betekent dat ze erg broze botten heeft en dat haar longen niet goed functioneren. Stacey had een kinderwens en heeft in 2016 al 3 kinderen gebaard. Stacey heeft een lichaamslengte van 71 centimeter en is daarmee de kleinste moeder ter wereld. Haar man neemt veel taken van haar over, want Stacey zit ook nog eens in een rolstoel.
Kleinste moeder

2. Bijzondere moeders: de oudste moeder van een tweeling

De medische wetenschap maakt het mogelijk om op steeds latere leeftijd zwanger te worden. Er zijn vrouwen van in de 60 die nog een gezonde baby baren. Omkari Panwar had op latere leeftijd ook nog een kinderwens. Via IVF raakte zijn verwachting van niet een, maar twee baby’s. Bijzonder is dat Omkari al 70 jaar oud was toen de tweeling geboren werd: een jongetje en een meisje.

3. Oudste Nederlandse moeder

Een vrouw uit India beweert op haar 74e nog een kind te hebben gekregen zonder medisch ingrijpen. De Nederlandse Tinke Geesink was 63 jaar oud toen ze beviel van een gezonde dochter. Ze werd zwanger via eiceldonatie.

4. Jongste moeder ter wereld

Nog meer bijzondere moeders. Lina Medina is waarschijnlijk de jongste moeder ter wereld. Zij beviel van een gezonde zoon toen zij 5 jaar en 7 maanden oud was. Het kind kwam via een keizersnede ter wereld. Lina werd geboren met een afwijking in haar hormoonstelsel. Met 8 maanden menstrueerde ze al en met 4 jaar kreeg ze borsten. Hoe ze zwanger raakte? Dat houdt Lina geheim, alhoewel haar vader wel gearresteerd werd wegens misbruik. Het verhaal gaat dat Lina waarschijnlijk 8 of 9 jaar oud was toen ze beviel van haar zoon, maar dan nog blijft dit erg jong.

5. Grootste geboorte ooit

In 2009 beviel de Amerikaanse Nadya van een achtling. Deze achtling werd geboren uit een IVF-behandeling. De alleenstaande moeder gebruikte haar zwangerschap en baby’s om te poseren voor kranten en tijdschriften, om zo voldoende geld binnen te halen. Het hoogst aantal kinderen dat ooit geboren werd was een negenling in het jaar 1971. Geen van deze baby’s overleefden het.

6. Moeder van de meeste kinderen ter wereld

Wie tegenwoordig meer dan 3 kinderen heeft wordt al als bijzonder bestempeld. Het kan echter nog veel erger. In de 18e eeuw had een Russische vrouw maar liefst 69 kinderen. Hiervan bestond een groot gedeelte uit tweelingen, drielingen en vierlingen. 2 van haar 69 kinderen overleefden het niet. Over bijzondere moeders gesproken.

7. De meest vruchtbare draagmoeder

Als draagmoeder ben je zwanger voor een andere vrouw. Carole Harlock maakte er haar missie van. In 13 jaar tijd was ze maar liefst 12 keer draagmoeder. Hierbij zaten ook drielingen. De vergoeding voor draagmoeder bedraagt ongeveer 30.000 dollar per kind, dus geheel uit liefde deed Carole het niet.

8. Grootste verschil in nakomertjes

Wanneer er meer dan 6 jaar verschil zit tussen opeenvolgende kinderen, dan spreken we van een nakomertje. Elizabeth Ann Butlle nam dat begrip wel heel ruim. Ze was 19 jaar oud toen ze haar eerste kind kreeg, en 60 jaar oud toen haar tweede kind werd geboren. Het verschil tussen beiden kinderen bedraagt hiermee 41 jaar. Hier past dus met gemak een generatie tussen.

9. Mannelijke moeder

Het heeft veel stof doen opwaaien: een zwangere man. De foto’s van de zwangere Thomas Beatie gingen de wereld rond. Thomas is als vrouw geboren en voelde van kinds af aan al dat hij liever man wilde zijn. Hij startte een hormoonbehandeling en operaties. Sindsdien gaat hij als man door het leven. Hij ontmoette zijn partner Nancy en ze kregen een kinderwens. Het lukte Nancy niet om zwanger te raken en daarop besloot Thomas zwanger te worden. Dit was mogelijk dankzij het behoud van de baarmoeder van Thomas.
Zwangere man

10. De kleinste baby ter wereld

Bijzondere moeders krijgen soms bijzondere kinderen. Rumaisa Rahman was in 2004 de kleinste baby ter wereld. Ze was slechts 25,4 centimeter lang en woog een schamele 254 gram. De zwangerschap eindigde met 26 weken in een bevalling. Rumaisa kwam niet alleen ter wereld, want ze had een tweelingzusje. Zij was een stuk groter dan Ramaisa zelf. Beiden kinderen groeiden gezond op.

Bron: alletop10lijstjes.nl
www.vrouwen.nl

Reageer op artikel:
Top 10 meest bijzondere moeders
Sluiten