Petra
Petra Wonen 11 Apr 2022

Tips voor een tijdloos interieur

Wil jij jouw interieur graag aanpassen omdat je hier niet tevreden meer mee bent? Dan kun je ervoor kiezen om in te spelen op de laatste trends, maar dit blijft natuurlijk trendgevoelig. De kans is hiermee groter dat je na een tijdje weer wat anders wilt. Als je er verzekerd van wilt zijn dat jouw interieur weer een lange tijd mee kan, is het ook een goede mogelijkheid om te kiezen voor een tijdloos interieur. Hoe je dit kunt realiseren? Wij zetten wat handige tips op een rijtje!

Maak gebruik van neutrale kleuren

Een eerste tip die je kunt onthouden als je graag een tijdloos interieur wilt hebben, is gebruikmaken van neutrale kleuren. Als je hier gebruik van maakt, zorg je namelijk voor een goede basis. Denk bij neutrale kleuren bijvoorbeeld aan wit, zwart, beige, grijs of aardetinten. Als je graag een tijdloos interieur wilt hebben, is het verstandig om hele opvallende kleuren achterwege te laten.

Houd het persoonlijk

Wat ook kan bijdragen aan een tijdloos interieur, is persoonlijkheid. Het is tenslotte wel de bedoeling dat je jezelf thuis voelt op je eigen plekje. Het toevoegen van persoonlijke items zorgt niet alleen voor meer sfeer in huis, maar ook zal je deze items niet snel zat worden.

In tijdloze meubels investeren

Meubels spelen een grote rol in de uitstraling van je interieur. Als jij dus een tijdloos interieur wilt hebben, is het goed om hiernaar te kijken. Welke meubels die je nu hebt passen bij deze stijl? Als niets hier echt bij aansluit, kan het handig zijn om te investeren in tijdloze meubels. Denk hierbij aan een tijdloze bank, eettafel, stoelen en bijzettafel bijvoorbeeld. Kies voor meubels die je over een aantal jaar nog steeds mooi denkt te vinden en ga ook hierbij weer voor neutrale kleuren.

Raamdecoratie

Raamdecoratie

Wat naast meubels ook een grote rol speelt in jouw interieur, is raamdecoratie. Raamdecoratie is niet alleen stijlvol, maar natuurlijk ook hartstikke functioneel. Als je jouw raamdecoratie wilt laten aansluiten bij een tijdloos interieur, is het goed om te kiezen voor raamdecoratie in neutrale kleuren. Bij raamdecoratie kun je bijvoorbeeld denken aan rolgordijnen, vouwgordijnen, plissé gordijnen, jaloezieën en lamellen. Ben je op zoek naar raamdecoratie of andere leuke toevoegingen voor in je interieur? De woonwinkel in Beverwijk is dan zeker een bezoekje waard.

Probeer een mooi samenhangend geheel te creëren

Om een tijdloos interieur zo mooi mogelijk te maken, kan het een goed idee zijn om een mooi samenhangend geheel te creëren. Dit betekent dat het een leuk effect kan hebben als je de items in jouw interieur zo goed mogelijk met elkaar laat matchen. Zo past het allemaal goed bij elkaar en ziet het er straks stijlvoller uit. Kijk dus bijvoorbeeld naar de materialen en kleurpaletten en probeer dit met elkaar te combineren. Dan zal het er straks vast fantastisch uit komen te zien.

Deze tips hierboven kunnen je erbij helpen om je interieur meer tijdloos te maken. Je kunt veel profijt hebben van een tijdloos interieur, want dit is niet trendgevoelig. Het blijft altijd populair en je zult zo’n interieur veel minder snel zat zijn.

Reageer op artikel:
Tips voor een tijdloos interieur
Sluiten