Petra
Petra Zwangerschap 4 Jun 2016

7 life hacks die iedere Zwangere vrouw zou moeten weten!

Het is natuurlijk heerlijk om zwanger te zijn. Helaas brengt zo’n zwangerschap echter ook altijd ongemakken met zich mee. Om zo comfortabel mogelijk deze tijd door te komen, zetten we hieronder een aantal zogenaamde life hacks voor je op een rij; kleine aanpassingen die je zwangerschap een stuk aangenamer maken!

Life hack 1: Zo past je broek nog wel!

Je buik wordt steeds groter, waardoor je broeken steeds weer te klein worden. Zelfs wanneer je speciale zwangerschapskleding aanschaft, is de kans groot dat je dit in verschillende maten moet kopen. Vindt je dit jammer van je geld? Investeer dan in een paar stevige haar-elastiekjes. Knoop een elastiekje in het knoopsgat van je broek en maak een andere vast aan de rits. Trek de elastiekjes dan om de knoop heen en je broek zit dicht! Zo heb je al snel een paar centimeter speling en kun je zo nog een paar weken vooruit met je oude broek.

Hier zie je hoe je de elastiekjes op de juiste manier vastmaakt.

Life hack 2: Geen zwangerschaps-, maar sport-bhs!

Door de zwangerschap groeien je borsten. Zeker wanneer je een wat grotere cupmaat hebt kan dit vervelend zijn: beugels die in je zij steken en bandjes die in je schouders snijden. Wil jij het liefst zo comfortabel mogelijk door het leven? Koop dan een paar stevige sportbeha’s. Deze hebben brede banden, waardoor je minder last van je schouders zult hebben. Daarnaast zijn ze elastisch, waardoor je borsten alle ruimte hebben. Extra voordeel: ze zijn veel goedkoper dan zwangerschapsbhs!

Life hack 3: Bij hitte bewaar je je BH in de koelkast

En als we het dan toch over beha’s hebben: is het erg warm? Stop dan eens een beha in de koelkast. Hoe gek het ook klinkt, zo’n frisse beha werkt erg verkoelend! Bereid je huisgenoten wel even voor op de nieuwe diepvriesinhoud, anders staan ze raar te kijken als ze op zoek zijn naar ijsblokjes…

Life hack 4: To do-list voor anderen

Door zwangerschapskwaaltjes kan het lastig zijn om die hele waslijst aan dagelijkse klusjes weg te werken. Er zijn vaak mensen om je heen die af en toe vragen of ze je kunnen helpen. Wimpel jij die mensen af, omdat je zo gauw niet kan bedenken wat ze voor je kunnen doen? Los dat probleem op door een to do-list bij te houden. Kom je een klusje tegen dat lastig is? Schrijf het op de lijst. Een volgende keer dat jou gevraagd wordt of je hulp nodig hebt, kan je gelijk vertellen waarbij je die kunt gebruiken.

Life hack 5: Drink jezelf gezond

Er is een wondermiddel dat praktisch ieder zwangerschapskwaaltje kan verminderen. Het is overal verkrijgbaar en meestal nog gratis ook. En het allermooiste is: je hebt het altijd in huis. Het drinken van simpel kraanwater is gezond voor jouzelf en voor het kindje in je buik. Het helpt ook onder andere misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn en kramp te verminderen. Probeer dagelijks tussen de 1,5 en 2 liter vocht binnen te krijgen, in de vorm van water of thee.

Life hack 6: Knip je kleren kapot

Pas je nog wel in je normale broek, maar lijken je hemden inmiddels op naveltruitjes? Knip dan het onderste stuk van een elastische t-shirt of hemd af. Deze kun je dan om je heupen dragen, onder je trui of shirt. Zo verleng je je bovenkleding en kan je langer gebruik maken van je oude kleding!

Life hack 7: Yoga tegen de misselijkheid

Heb je veel last van misselijkheid? Er zijn allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes waarmee je je klachten kunt proberen te verminderen. Zo hebben sommige vrouwen baat bij het eten van bananen. Andere zweren bij gember. En weer anderen eten chips of drinken citroenwater. Al deze voedingsstoffen (en nog veel meer andere) kunnen helpen bij het verlichten van jou klachten. Het is een kwestie van uitproberen om te ontdekken wat voor jou werkt. Verbetert het niet door een aanpassing in je eetpatroon? Probeer dan eens deze yoga-houdingen. Van deze houdingen wordt gezegd dat ze werken tegen misselijkheid. Daarnaast is het natuurlijk so wie so goed om ook tijdens je zwangerschap in beweging te blijven!

 

Reageer op artikel:
7 life hacks die iedere Zwangere vrouw zou moeten weten!
Sluiten