Petra
Petra Blog 13 Apr 2016

Bizar: 17 vrouwen tegelijkertijd zwanger!

Vrouwen doen veel samen, dat wisten we al. Maar gelijktijdig zwanger worden? Vaak is dit een kwestie van toeval en zijn twee zussen of collega’s gelijktijdig zwanger. Sommige vrouwen lijken het lot te tarten en zorgen voor een plaatselijke babyboom. Andere vrouwen raken bewust met zijn allen tegelijkertijd zwanger. Drie maal een groepje zwangere vrouwen die bewust of onbewust samen zwanger zijn. Tot wel 17 vrouwen tegelijkertijd. Over bijzondere zwangerschappen gesproken.

Tegelijkertijd zwanger

Vrouwen delen vaak veel met elkaar. Zo worden roddels en geheimen gedeeld, maar ook wordt het wel en wee van de thuissituatie vaak uitvoerig met elkaar besproken. Er is ooit onderzoek gedaan naar het feit of vrouwen die samen leven ook gelijktijdig menstrueren. Het ene onderzoek wees uit van wel terwijl het andere onderzoek duidelijk liet zien dat het hier om puur toeval ging. We mogen dan ook stellen dat de menstruatie niet te beïnvloeden is door in de nabijheid van andere vrouwen te zijn. Is een zwangerschap dat dan wel?

Zwanger worden is soms een bewuste keuze, soms het lot van de natuur. Vrouwen die met elkaar samen leven of samen werken worden ook niet gelijktijdig zwanger. Toch lijkt dit feit in twijfel getrokken te worden op een Nederlandse basisschool.

8 zwangere juffen

Basisschool de Ronde Maat in Rijssen heeft 20 juffen in dienst. Van deze 20 juffen zijn in maart 2016 maar liefst 8 zwanger. Toeval of is het zo afgesproken? Natuurlijk praten we hier over toeval, maar wel een toeval die je zelden ziet. De juffen zijn niet allemaal op dezelfde dag uitgerekend, dat zou pas echt wereldnieuws zijn. Maar goed ook dat ze niet allemaal tegelijkertijd moeten bevallen. Want hierdoor zou bijna de halve bezetting ineens wegvallen. Toch zijn ze allen uitgerekend tussen maart en juli, een periode van 4 maanden tussen de eerste en de laatste.
8 zwangere juffen

Kinderen vinden het soms moeilijk

Voor de kinderen van de basisschool is het niet altijd even makkelijk, want een zwangere juf betekent ook afscheid moeten nemen van haar voordat het schooljaar om is.

4 zussen tegelijkertijd zwanger

De Belgische familie Braem weet ook het nieuws te halen, want in 2016 blijken hier 4 zussen tegelijkertijd zwanger te zijn. Tussen de eerst en de laatste die moet bevallen zit slechts 14 weken verschil. De zussen verklaren dat het niet gepland was om allemaal gelijktijdig zwanger te zijn. Ook hier hebben we te maken met toeval.
zussen zwanger

17 studentes samen zwanger

Op een Amerikaanse school besloten 17 studentes om tegelijkertijd zwanger te worden. Dit was in het jaar 2008 en liet veel stof opwaaien, mede omdat de studentes zelf nog erg jong waren. Hoe het inmiddels met de meiden gaat is onbekend, maar er is wel een film over uitgebracht onder de titel 17 files.

Bronnen en referenties:
Oudersvannu
Rtlnieuws

Reageer op artikel:
Bizar: 17 vrouwen tegelijkertijd zwanger!
Sluiten